Dans het hele jaar door!

Zonder dans in Nederland geen Nederlandse Dansdagen. De Nederlandse Dansdagen is meer dan een 7-daags festival. We staan het hele jaar door klaar voor het dansveld, de dansliefhebber en de dansontdekker.
Op deze pagina vind je een overzicht van alle Nederlandse premièremomenten van dansvoorstellingen en festivals die dans vieren.

Staat jouw première er nog niet tussen? Meld je première dan hier aan.


Mei

26 MEI
19:00
Trafalgar Square | Karavaan

Sinds 2015 heeft Karavaan een structurele samenwerking met de Mime-opleiding Amsterdam. Alle eerstejaars studenten sluiten hun jaar af met een groepsproject in Karavaan Festival. Het ene jaar in regie van Jan Taks en het andere jaar in regie van Fabián Santarciel de la Quintana. Op de Mime Opleiding groei je uit tot een eigenzinnige speler en theatermaker met een sterk fysiek bewustzijn en een persoonlijke stijl. Op locatie werken is een wezenlijk onderdeel van de studie en sluit het profiel van de opleiding goed aan bij die van Karavaan. In diezelfde gedachtelijn volgt Karavaan de mime-studenten gedurende hun opleiding en onderzoeken we of afstudeerders met ambitie op locatie bij Karavaan projecten willen ontwikkelen.
26 MEI
20:00
Gabber4Life | De Vrolijke Brigade, O. & Scapino Ballet

Gabber4Life is dé high speed spektakel-show over het ontstaan van de hardcore-cultuur in de vorm van een keihard sprookje voor de hele familie, waarin het verhaal wordt beleefd aan de hand van het personage Paulus de Bos-dj die naar de dichtgetimmerde stad komt om de jeugd te verlossen van de ondraaglijke saaiheid van het bestaan.
26 MEI
20:15
New Moves | Het Nationale Ballet

Nieuwe creaties zijn het ‘levensbloed’ van ieder dansgezelschap, vindt directeur van Het Nationale Ballet Ted Brandsen. Sinds zijn aantreden in 2003 organiseert het gezelschap daarom New Moves, een jaarlijks evenement waarin dansers van de groep hun choreografische talenten kunnen ontwikkelen en presenteren. Door de coronapandemie kon New Moves in 2020 geen doorgang vinden en kon in 2021 alleen een digitale editie plaatsvinden. Wij kijken dan ook uit naar een nieuwe live-editie van dit altijd weer verrassende event.
27 MEI
20:30
Kāli Mātā & My Pitṛs | Poernima Gobardhan & Korzo Productie

Poernima Gobardhan is een van de grote talenten van de Indiase dans in Nederland. In haar werk vertaalt ze op integere en doordachte wijze de eeuwenoude verhalen, onderwerpen en concepten uit de klassieke Indiase literatuur naar choreografieën die hun uitwerking ook vandaag de dag niet missen. Vanavond danst ze twee solo’s.

Juni

10 JUN
19:00
Run Quiet | Productiehuis Theater Rotterdam: Dalton Jansen

Vier dansers dansen tegelijkertijd twee duetten. Het ene begint vanuit liefde, het andere vanuit haat. Langzaam trekken de dansers naar elkaar toe, dan gaan ze weer uit elkaar. De toeschouwers worden gedwongen te kiezen, voor de liefde of voor de haat.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof