Dans het hele jaar door!

Zonder dans in Nederland geen Nederlandse Dansdagen. De Nederlandse Dansdagen is meer dan een 7-daags festival. We staan het hele jaar door klaar voor het dansveld, de dansliefhebber en de dansontdekker.
Op deze pagina vind je een overzicht van alle Nederlandse premièremomenten van dansvoorstellingen en festivals die dans vieren.

Staat jouw première er nog niet tussen? Meld je première dan hier aan.


December

11 DEC
20:15
Notenkraker & Muizenkoning | Nationale Ballet: Wayne Eagling en Toer van Schayk

Dé kerstproductie van Het Nationale Ballet. Een feestelijk sprookje in Hollandse sferen dat onlosmakelijk is verbonden met de decembermaand. Met onder meer schaatsscènes op de Amsterdamse grachten, een huiskamer die verandert in een besneeuwd bos én een magische lantaarn die je meevoert naar verre landen heeft het ballet inmiddels al meer dan 325.000 kinderen en volwassen betoverd.
15 DEC
20:15
Dans voor actrice | van tg STAN | Jolente De Keersmaeker

Voor deze voorstelling vroeg choreograaf Jérôme Bel aan actrice Jolente de Keersmaeker (tg STAN) niet zoals gewoonlijk om rollen uit het theaterrepertoire te spelen, maar stukken uit de moderne dans. Jérôme Bel is er namelijk van overtuigd dat bepaalde 20ste-eeuwse choreografieën even veelzeggend en belangrijk zijn als de meest betekenisvolle theaterteksten.
23 DEC
19:30
Zinderella (10+) | NITE & Maas theater en dans

In een sprookjesachtig fysieke show met veertien jonge en minder jonge lijven bevrijden we onszelf uit onze grijze keukens. We openen wild dansend het bal, gunnen je een inkijkje in onze backstage ruimte, waar onzekerheid, pukkels en angst voor je blote lijf niet langer verborgen blijven onder een mooie jurk.
26 DEC
20:15
Over Kerstgala | Kerst met Kylián | Introdans

Dress up met de hele familie voor een vrolijk gouden kerstgala met àlle dansers. Traditiegetrouw presenteert Introdans rond de kerstdagen een mooi kerstgala voor alle leeftijden. Dit gouden jubileumjaar is de kerst een ode aan meesterchoreograaf Jiří Kylián.

Februari

13 JAN
13
Disappearance | Emio Greco en Pieter C. Scholten

Disappearance, het tweede deel van het tweeluik Appereance – Disappearance, is een ode aan het verdwijnen. In deze fascinerende voorstelling van Emio Greco | Pieter C. Scholten komen 11 dansers, muziek, projecties, licht, een radiopresentator en kinderstemmen samen in de ether.
15 JAN
20:00
R.I.O.T. | Theater Rotterdam: Alida Dors

In de dansvoorstelling Riot maakt choreograaf, en tevens artistiek directeur van Theater Rotterdam, Alida Dors de onrust van de wereld voelbaar. Met het onderbuikgevoel van een opstand komen dans, spoken word, film en live muziek samen.
22 JAN
19:30
Confetti | Introdans

Met Confetti presenteert Introdans een kleurrijk palet aan dans: van urban tot klassiek. Het gezelschap viert een seizoen lang een gouden feest, want Introdans bestaat 50 jaar: deze voorstelling is een ‘must see’ voor iedereen vanaf 6 jaar.

Februari

3 FEB
Holland Dance Festival

Van 3 tot en met 19 februari 2022 staat Den Haag in het teken van de internationale dans. Gedurende drie weken opent Holland Dance Festival voor de achttiende keer een venster op de wereld in Den Haag, Amsterdam, Delft, Tilburg en Rotterdam.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof