Dansprijzen Eregalerij

Een overzicht van de dans prijswinnaars van de afgelopen jaren

Traditiegetrouw worden er tijdens de Nederlandse Dansdagen dansprijzen uitgereikt. Waaronder de Oscars van de Nederlandse dans, de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) Zwanen, voor meest indrukwekkende dansproductie en meest indrukwekkende dansprestatie. Naast deze erkenningsprijzen worden er vanuit de Nederlandse Dansdagen zelf ook stimuleringsprijzen uitgereikt aan opkomende makers.

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht, in 2007 in het leven geroepen, is een landelijke stimuleringsprijs voor een talentvolle maker. Met het prijzengeld van 10.000 euro wordt ieder jaar aan de winnende choreograaf de mogelijkheid gegeven het gepitchte idee voor nieuw werk daadwerkelijk te realiseren en in première te laten gaan tijdens de eerstvolgende editie van het festival.

Hetzelfde geldt voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek, echter richt deze prijs zich specifiek om makers voor de jongere doelgroep van 4 tot 18 jaar. Deze prijs werd 10 jaar na het verschijnen van de Maastricht prijs in het leven geroepen, tijdens de 20ste editie van het Festival.

Hieronder vind je de winnaars van de bovengenoemde prijzen van de afgelopen jaren.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof