Denden Karadeniz

Genomineerde Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2023

Kjer Mariano

Denden Karadeniz is een Koerdische danser, dansdocent en choreograaf die ooit begon als Breakdancer. Na het afronden van zijn studie aan de dansacademie heeft hij zijn training voortgezet in Los Angeles en Australië, waar hij zichzelf heeft verdiept in de combinatie van breakdance en hedendaagse dans. Hij heeft zijn vernieuwende visie laten zien bij het grote publiek tijdens The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance, Time to Dance en ook in theaters met verschillende urban / moderne dans gezelschappen. Naast het uitvoerend dansen doceert hij zijn techniek ook op verschillende dansacademies wereldwijd.

Met zijn roots in de urban battle scene, commerciële ervaring op televisie en zijn liefde voor theater draagt hij zijn visie verder met zijn eigen dans gezelschap “Zero Dance Theatre”, waarbij een unieke blend van diverse dans stijlen tot een zeer fysiek bewegingsidioom samenkomen.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof