VSCD Jonge Zwanen 2022

Winnaars en genomineerden van de Jonge Zwanen

Tijdens de 25e editie van de Nederlandse Dansdagen worden voor het eerst de VSCD jeugddansprijzen uitgereikt: de Jonge Zwanen. Net als de gevestigde Zwanen bestaat deze prijs uit twee categorieën, voor de meest indrukwekkende jeugddansproductie en jeugddansprestatie.

Deze aanvulling op de prestigieuze Zwanen geeft erkenning aan de kwaliteit en het belang van dans voor een jeugd- en jongerenpubliek.

De Jonge Zwaan is een initiatie van het complete jeugddansveld. Onder de vleugels van de Nederlandse Dansdagen werd de Klankbordgroep Jeugddans geïnstalleerd wat resulteerde in een onafhankelijk initiatief om een nieuwe dansprijs in het leven te roepen, inmiddels ook ondersteund vanuit de VSCD.

We zijn dus erg trots op hieronder de eerste genomineerden en winnaars van de Jonge Zwanen te benoemen. Klik op de onderstaande makers/dansers om de video na aanleiding van de nomanitie te bekijken. 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof