Jury Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2021

De uitreiking van de jaarlijkse dansprijzen zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse Dansdagen. Naast de prestigieuze VSCD-Zwanen reiken we ook De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek uit. Dansliefhebbers en dansprofessionals kunnen ieder jaar choreografen voordragen die afgelopen seizoen indrukwekkend werk hebben gecreëerd. Een jury kiest uiteindelijk wie er met deze financiële bijdrage naar huis gaat en daarmee nieuw werk kan creëren dat in première gaat tijdens de volgende editie van de Nederlandse Dansdagen.

Het jurypanel van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht wordt dit jaar versterkt met twee nieuwe juryleden: Marc Maris (dansprogrammeur Korzo) en Jolanda Spoel (directrice Bijlmer Parktheater).

De overige juryleden zijn: Helmy Koolen (Gemeente Maastricht), Jop Vermeesch (Artistiekleider HFC crew) en Hans Tuerlings (choreograaf).

Klik op de onderstaande blokken om meer te weten te komen over de cultuurprofessionals die deel uitmaken van het jurypanel.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof