Meld je als jurylid

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht

Versterk jij straks de jury voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht?

De Nederlandse Dansdagen is op zoek naar professionals uit de culturele sector die het jurypanel van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht komen versterken. Ben jij werkzaam in de cultuursector? En zet jij je expertise en kennis op het gebied van dans graag in om veelbelovende choreografen een kans te bieden nieuw en innovatief werk te maken? Dan zijn we opzoek naar jou.

Over de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent dat (nog) geen structurele subsidie ontvangt. Met de prijs van €10.000, die beschikbaar wordt gesteld door de Gemeente Maastricht, kan de winnende maker een nieuw werk ontwikkelen, dat tijdens de volgende editie van de Nederlandse Dansdagen in première gaat.

Prijswinnaars afgelopen edities

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het festival.  In 2018 won Dunja Jocic de prijs en in coproductie met de Nederlandse Dansdagen kwam de voorstelling Resident tot stand. In 2019 werd de prijs aan Connor Schumacher overhandigd.  In 2020 ging hij, tijdens de digitale editie van de Dansdagen, in première met Pilot PC. Een unieke manier om zowel offline in de zaal als online dans te beleven. Winnaar in 2020 was Roshanak Morrowatian met haar concept voor de voorstelling Kites, die in première zal gaan tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021. Meer prijswinnaars en hun werken zijn terug te vinden in het menu onder dansprijzen

Wat je gaat doen

Nadat de nominatietermijn is gesloten (17 mei 2021) krijgen de juryleden een document met een overzicht van alle geldige inzendingen. Hieruit worden 3 genomineerden geselecteerd. De selectie vindt online plaats op woensdag 2 juni. De genomineerden worden op 1 augustus 2021 bekendgemaakt. Op woensdag 8 september pitchen de genomineerde makers hun plan voor het nieuw te creëren werk aan de jury in Maastricht. De uiteindelijke winnaars van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek worden bekendgemaakt tijdens het Nederlandse Dansdagen gala (1 oktober 2021).

  • De verwachte tijdsinvestering is 14 uur
  • Om zitting te kunnen nemen in de jury is aanwezigheid tijdens de pitches verplicht
  • Het maken van de selectie kan op afstand worden gerealiseerd


Op de volgende momenten is aanwezigheid noodzakelijk

  • Woensdag 2 juni, 14:00 uur – 16:00 uur | Selectie van de 3 genomineerden
  • Woensdag 8 september, 12:00 uur – 21:00 uur | Pitches genomineerden


Wat wij bieden

Het jurylidmaatschap geldt, in verband met continuïteit, voor een periode van 4 jaar, 2021 – 2024. We ontvangen je graag tijdens De Nederlandse Dansdagen in Maastricht en vergoeden de gemaakte reis- en verblijfkosten in Maastricht. Het lidmaatschap betreft een onbezoldigde functie.

Contactinformatie

Stuur je motivatie en CV vóór maandag 12 april 2021 t.a.v. Ilona van den Brekel via Ilona@nederlandsedansdagen.nl. Heb je vragen, dan kun je altijd bellen naar het kantoor van de Nederlandse Dansdagen: 043 – 303 00 30. Na sluiting van de inschrijving hoor je z.s.m. of je geselecteerd bent als jurylid. 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - VSB Fonds Partner - Dutch Performing Arts Partner - BGL Fonds Partner - Fonds 21 Partner - Dioraphte Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof