Nominaties festivalprijzen 2021

Welke choreograaf nomineer jij?

Welke choreograaf nomineer jij voor een van onze festivalprijzen?

Als dansliefhebber horen we graag welke choreograaf volgens jou kans moet maken op een van de twee festivalprijzen. Welke opkomende choreograaf weet jou te verrassen en te raken met zijn/haar werk? Wie verdient volgens jou een zetje om nieuw werk te creëren en dit tijdens de Nederlandse Dansdagen 2022 aan het grote publiek te presenteren? Vanaf vandaag kun je jouw nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2021 en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2021 inzenden.

Nomineer vóór maandag 17 mei een maker door dit formulier in te vullen.

De prijzen worden uitgereikt op vrijdag 1 oktober tijdens het Gala van de Nederlandse Dans. Jij, als dansliefhebber bepaalt dus samen met dansprofessionals uit het Nederlandse dansveld wie er genomineerd worden voor deze stimuleringsprijzen. De uiteindelijke winnaars worden gekozen door een jury van culturele professionals.

Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een landelijke stimuleringsprijs voor een talentvolle en veelbelovende maker. Met de prijs van € 10.000,-, beschikbaar gesteld door de Gemeente Maastricht, kan de winnende maker een nieuw werk initiëren en ontwikkelen. Onder andere Shailesh Bahoran, Dunja Jocic,Connor Schumacher en Roshanak Morrowatian gingen de winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2021 voor.

Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek heeft als doel een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor een jong publiek in Nederland. Met het bedrag van € 10.000,- kan de winnende maker zijn of haar ideeën voor een nieuw werk voor een publiek tussen de 4 en 18 jaar realiseren. Sinds 2017 hebben Gaia Gonnelli, 155, Cecilia Moisio en Anne-Beth Schuurmans de prijs in ontvangst mogen nemen.

Belangrijke criteria zijn dat de choreografen al een aantal in het oog springende projecten hebben gerealiseerd, maar nog geen structurele subsidie ontvangen. Zowel choreografen die zelfstandig producties maken, als choreografen die werk creëren bij gezelschappen kunnen worden voorgedragen. Een voorwaarde is wel dat zij al enige tijd in Nederland werkzaam zijn. Ook choreografen die in eerdere jaren zijn voorgedragen, mogen opnieuw meedingen naar de prijs.

De genomineerden worden eind juni bekend gemaakt.

Bekijk hieronder de winnaars van vorig jaar, Roshanak Morrowatian en Anne-Beth Schuurmans.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof