Anne-Beth Schuurmans

Winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020

Anne-Beth Schuurmans won in de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020. Als danser choreograaf en curator maakt Anne-Beth al twaalf jaar interdisciplinaire voorstellingen voor de allerkleinsten. Tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021 zal haar nieuwste productie ‘Stuk is een nieuwe situatie’ in première.

Stuk is een nieuwe situatie

'Stuk is een nieuwe situatie' stelt het romantische beeld van de natuur tegenover de mens, die met zijn ingrepen het landschap onomkeerbaar verandert. Kunnen wij het landschap stuk maken? Wanneer een berg plaats maakt voor een stad, is de berg dan stuk? 

Met projecties en tal van attributen probeert Anne Beth een fysieke ervaring te creëren. Nadat in het eerste deel van de voorstelling de spelers een dialoog aangaan tussen dans, beeld en geluid, worden in het tweede deel de kinderen samen met de makers uitgenodigd op de speelvloer. Ze mogen al het materiaal aanraken en worden uitgedaagd zelf mee te doen. Vervolgens verdwijnen de performers uit beeld en is de installatie het domein van de kinderen met hun ouders of begeleiders.  

 

NDD PRIJS JONG PUBLIEK - ANNE-BETH SCHUURMANS DEF - ENG

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - VSB Fonds Partner - Dutch Performing Arts Partner - BGL Fonds Partner - Fonds 21 Partner - Dioraphte Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof