Roshanak Morrowatian

Winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2020

In 2020 won Roshanak Morrowatian de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021 gaat haar nieuwste werk Kites in première.

Kites

Kites is een interdisciplinaire dansvoorstelling die de afgebakende ruimte van een asielzoekerscentrum als vertrekpunt neemt. Het opgroeien in een ‘limbo’ tussen verleden en toekomst, geïsoleerd van de maatschappij. Roshanak Morrowatian deelt met Kites een wereld van dromen vanuit de ogen/het perspectief van kinderen. Eigen ervaringen en gesprekken met kinderen met een soortgelijk verleden, verwerkt ze door middel van beelden, herinneringen en flashbacks. Ze onderzoekt de fysieke sporen van vluchten, angst, en het verlangen erbij te willen horen (belonging). 

NDD PRIJS MAASTRICHT - ROSHANAK MORROWATIAN DEF - ENG

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - VSB Fonds Partner - Dutch Performing Arts Partner - BGL Fonds Partner - Fonds 21 Partner - Dioraphte Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof