• Menu

Het jonge publiek

Met het ontwikkelen van liefde voor dans én het begrijpen van dans kun je niet vroeg genoeg beginnen. Festival de Nederlandse Dansdagen bouwt aan het danspubliek van morgen met een programma speciaal voor alle leeftijdsgroepen vanaf 3 jaar. De jeugd- en jongerenproducties prikkelen de verbeelding, openen nieuwe werelden, ze raken en zetten aan tot denken. In workshops gaan dansers en choreografen de dialoog aan met het publiek en wie wil, is welkom op de dansvloer.

Blood Kiss (12+)

Danstheater AYA

Blood Kiss is een coproductie van Danstheater AYA en het Zwitserse Theatercollectief KNPV. In dit bizarre en komische stuk ‘vertellen’ 2 acteurs, 5 poppen en 3 dansers in een mix van (poppen)theater en dans het verhaal over de liefde tussen twee buitenbeentjes: een introverte verlegen jongen die gepest wordt en een 200 jaar oude vampier in het lichaam van een meisje. Ze ontmoeten elkaar op een hangplek voor jongeren. Door iedereen met de nek aangekeken vinden ze steun bij elkaar en worden verliefd. Het meisje leert de jongen dat hij zich moet verdedigen, de jongen accepteert het meisje zoals ze is. Maar hoe doe je dat als je nooit geleerd hebt van je af te bijten en als je als vampier dagelijks van bloed moet worden voorzien?

Victory

Cecilia Moisio

Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. Toch kent de wereld om ons heen vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk. In Victory maakt Cecilia Moisio met Maas theater en dans een show over falen. En over dat durven laten zien.

Deze voorstelling is geschikt voor mensen vanaf 12 jaar.

luid (3+)

tout petit

Op het podium staat een grote installatie, die door twee vrouwen bespeeld wordt. Ze gebruiken daarvoor hun hele lichaam en zo ontstaat in luid een uitdagend spel tussen klank en dans, muziek en beweging. Na de voorstelling mag het jonge publiek zelf het podium op om te experimenteren met de klanken van de installatie.

Black Memories

Danstheater AYA / Tafel van Vijf / BackBone

Black Memories is genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2019. Met open vizier stappen Danstheater Danstheater AYA, Tafel van Vijf en BackBone in deze voorstelling in de Nederlandse koloniale geschiedenis. Vertrekpunt zijn de belevenissen van de dansers, acteurs en muzikan-ten. Hoe voelt het anno 2019 om als mens met een kleur te leven in Nederland? Na afloop van de voorstelling kunt u in gesprek met de maker(s).

Deze voorstelling is geschikt voor mensen vanaf 12 jaar.

een klein beetje publiekscontrole

155 / eenvijfvijf

Na een week kamperen, trainen en onderzoeken openen de break-dancers van 155 zondag 6 oktober de deuren van de SAM Decorfabriek voor het publiek.

Deze voorstelling is geschikt voor mensen vanaf 12 jaar.

Mankind (6+)

de Stilte

De mensheid – Mankind in het Engels – is slechts een triljoenste deel van de speldenknop aarde. Wellicht zijn we alleen al daardoor constant op zoek naar bevestiging, comfort en vrijheid. Zelfs als daarmee de vrijheid van een ander wordt beknot.

Between Us

The Ruggeds

Je hebt familie en je hebt vrienden. Maar wat als je vrienden je familie zijn? The Ruggeds kennen elkaar sinds hun tienerjaren. Ze groeiden samen op en werden zo hun eigen versie van een familie. Niet samengebracht door DNA, maar door ervaringen. In Between Us nodigt de crew je uit om te vinden wat hen drijft.

Deze voorstelling is geschikt voor mensen vanaf 12 jaar.

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies