• Menu

Welkom en gratis

Tijdens de Dansdagen van 2019 staat Maastricht zes dagen lang in het teken van dans. Overal in de stad kun je je laten verrassen door dans in alle mogelijke genres en uitingsvormen. Verschillende activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kom kijken, wees welkom en doe mee!

DanceAble Open Studio

Holland Dance Festival / SALLY Dansgezelschap Maastricht

DanceAble is een initiatief van Holland Dance Festival, met als doel de dansmogelijkheden voor mensen met een beperking te vergroten en talentontwikkeling te stimuleren. De Nederlandse Dansdagen omarmt dit initiatief en geeft ruimte aan een Artistic Lab waar 5 dagen onderzoek plaatsvindt voor het Mixed Doubles-project. Hierbij creëren choreografen een duet voor een danser met en een danser zonder beperking.

Ontbijt met Arno Schuitemaker

Guy Cools in gesprek met Arno Schuitemaker

Dramaturg Guy Cools gaat in gesprek met Arno Schuitemaker over zijn werk. Arno en Guy ontmoetten elkaar in 2008 in Wenen. Sinds 2013 werken ze samen, altijd in dialoog over inspiratiebronnen, artistieke vertalingen en creatieve werkprocessen.

Open Studio

Ivgi&Greben

De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben begonnen hun individuele danscarrières bij de Kibbutz Contemporary Dance Company en Het Nationale Ballet. Inmiddels werken de danskunstenaars al 17 jaar succesvol samen als choreograaf en is hun werk bij toonaangevende gezelschappen over de hele wereld te zien.

klein beetje controle / virtual residency

155 / eenvijfvijf

'Research is what I'm doing, when I don't know what I'm doing' 
- Werner von Braun

Warming Up

NDD / CIOS Sittard

Tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen staat Maastricht zes dagen lang in het teken van dans. Overal in de stad op zowel de traditionele podia als op verrassende locaties kun je je laten verrassen door dans in alle mogelijke genres en uitingsvormen. Je kunt ook meedoen. Vanaf vrijdagochtend wekken we onze lichamen met een warming-up op het Vrijthof om de drukke werk- of festivaldag vol energie te starten. Iedere ochtend neemt een andere getalenteerde choreograaf van CIOS Dans deze lichamelijke wekservice voor zijn of haar rekening. Je ochtend kan niet meer stuk.

Het programma is gratis en vrij toeganklijk, het is niet noodzakelijk om toegangskaarten te bestellen.

Dansmuseum

Conny Janssen Danst

Festival de Nederlandse Dansdagen brengt het rijke culturele erfgoed van de Nederlandse dans voor het voetlicht als bron voor inspiratie en innovatie. Deze editie van de Dansdagen krijgt het dansMuseum een conceptuele interpretatie van een traditionele museumtentoonstelling. Extinctus/ Extantem is een tentoonstelling in de vorm van een publicatie, een draagbaar archief van artikelen, essays en interviews die allen in het teken staan van vergeten en verloren bewegingen in de Nederlandse dans. Daarnaast presenteert het dansMuseum drie bijzondere gast tentoonstellingen die het thema van deze publicatie op verschillende manieren weergeven.

Beat the Dutch / NTR

Podium Dans

In Podium Dans (hèt wekelijks dansprogramma op NPO 2 extra) komen choreografen en artistiek leiders van de meest toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland, België en ver daarbuiten aan het woord. De meest recente voorstelling is het aanknopingspunt voor verdieping en reflectie op de dans in al zijn verschijningsvormen. Het interview wordt afgewisseld met fragmenten uit eerdere voorstellingen, documentaires en dansfilms gerelateerd aan de desbetreffende gast. Inmiddels bestaat de serie uit 36 afleveringen (van 30 minuten) en dit najaar komen er weer 10 nieuwe afleveringen bij.

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies