ND dichtbij... TALENT

Via speciale activiteiten voor dansstudenten en een bijzondere samenwerking met Kunstbende creëert de Nederlandse Dansdagen een podium en ontwikkelingsplek voor jong danstalent.  

Studentenarrangementen 

De Nederlandse Dansdagen biedt studenten van verschillende theater- en dansvakopleidingen in Nederland een op maat gemaakt arrangement. Een unieke en leerzame ontdekkingstocht door het Nederlandse dansveld, waar ze door middel van workshops en masterclasses, bezoek aan voorstellingen en nagesprekken kennismaken met de professionele danswereld.  

Voor meer informatie, neem contact op met Axelle de Rore via axelle@nederlandsedansdagen.nl

Kunstbende 

Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende. Bekende artiesten die hiervan deel uitmaken zijn o.a.: Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Vincent Vianen, Claudia de Breij, Abdelkader Benali, Janne Schra en DeWolff.   

Sinds 2020 slaan de Nederlandse Dansdagen en Kunstbende de handen ineen om jong danstalent een podium te bieden. Jongeren kunnen meedoen in 8 categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De winnaar uit de categorie Dans steelt de show op The Notorious IBE of tijdens De Nederlandse Dansdagen.
Naast deze unieke podiumplek voor de winnaar 'Dans' ondersteunt de Nederlandse Dansdagen Kunstbende bij het ontwikkelen van danstalent en draagt het ook bij op vakinhoudelijk vlak, onder andere door mee te denken over een natraject met verschillende ontwikkelmomenten voor de danswinnaar(s).

Winnaar in de categorie Dans van 2020, Dieke de Jong, danste op 2 oktober 2021 op haar mainstage: de Nederlandse Dansdagen! Met haar eigen solo choreografie verpletterde ze het publiek. Farah Nieuwburg, de winnaar in de categorie Dans van Kunstbende 2022, kreeg tijdens de jubileumeditie van de Nederlandse Dansdagen de kans om haar solo aan het grote publiek te tonen tijdens de battle tussen Open Your Mind en The Notorious IBE. 

Dieke op de Nederlandse Dansdagen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof