Coronatoegangsbewijs

Maatregelen ten gevolge van Corona

We kijken er naar uit om u te mogen verwelkomen bij de Nederlandse Dansdagen! Het is een bewogen jaar geweest in verband met de coronamaatregelen voor theaterbezoek, maar we zijn blij dat we weer uit mogen kijken naar het beleven van live dans.

Via deze weg willen we u informeren over de geldende maatregelen tijdens het aankomende festival. Hierbij staat de gezondheid van u, onze bezoekers, medewerkers en dansers voorop. Daarom dient u bij uw bezoek aan het live festival in Maastricht in het bezit te zijn van een geldend Coronatoegangsbewijs.

Wat is een Coronatoegangsbewijs?
Om een voorstelling mét Coronatoegangsbewijs te kunnen bezoeken, vragen we u om een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Met CoronaCheck kunt u deze coronabewijzen laten zien. U kunt via onderstaande manieren 1 van deze 3 Coronatoegangsbewijzen verkrijgen:

  • Vaccinatiebewijs:

Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

  • Herstelbewijs:

Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Heeft u een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD een digitaal herstelbewijs af. 

  • Testbewijs:

Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Welke 4 stappen moet ik nemen voor mijn bezoek met een Coronatoegangsbewijs?
Wilt u naar een evenement of activiteit in Nederland waarvoor u een Coronatoegangsbewijs nodig heeft? Neem dan de volgende 4 stappen.

Stap 1: Download CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl

  • De CoronaCheck-app downloaden

CoronaCheck werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store.

  • Of een papieren coronabewijs via CoronaCheck.nl printen

Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Of gaat u naar een activiteit met mensen zonder app? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf of de kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl

Stap 2: Upload uw coronabewijs
Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl:
•    Vaccinatiebewijs
•    Herstelbewijs
•    Testbewijs

A. Ik heb een vaccinatiebewijs en wil dit uploaden
1.     Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.
2.     Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen.
3.     Uw vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM (als u daar toestemming voor hebt gegeven) en de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.

B. Ik heb een herstelbewijs en wil dit uploaden
1.     Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl
2.     Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen. 
3.     De gegevens van uw herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl.

C. Ik heb een negatieve testuitslag en wil deze uploaden
1.     Maak een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties op Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat u maximaal 24 uur voor uw bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar hoeven zich niet te laten testen. 
2.     Laat u testen op het coronavirus. U krijgt binnen 1 uur de uitslag. Bent u negatief getest? Vul de ophaalcode van uw negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Test u positief op corona? Dan kunt u niet naar het evenement en gaat u in isolatie.

Stap 3: Laat QR-code scannen bij ingang evenement
De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van het evenement of de activiteit. Bij een groen scherm heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs. 

Stap 4: Naar binnen met legitimatiebewijs en toegangskaartje
Vergeet bij een bezoek uw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het Coronatoegangsbewijs. Tot slot laat u ook uw ticket of toegangskaartje zien. Dan mag u naar binnen.

Bezoekers uit het buitenland gebruiken een Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC)
Europese landen hebben afgesproken dat ieder land een systeem voor coronabewijzen moet hebben. Dat noemen zij het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). In Nederland gaat het coronabewijs via de app en website CoronaCheck.
Bent u op bezoek in Nederland én wilt u naar een activiteit? En bent u met een Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC) van een ander land naar Nederland gekomen? U kunt dezelfde QR-code ook gebruiken om naar een activiteit te gaan. Dit is meestal als uw DCC gebaseerd is op een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

Negatieve testuitslag maximaal 24 uur geldig
Heeft u een DCC met een testbewijs? Dan mag uw negatieve test bij de start van de activiteit niet ouder zijn dan 24 uur. Is uw test te lang geleden? Laat u dan opnieuw testen om toegang te krijgen voor het evenement. U kunt deze Nederlandse testuitslag niet in een andere Europese app uploaden. Ga naar CoronaCheck.nl om uw negatieve testuitslag om te zetten in een QR-code voor uw activiteit.

Opmerking
Bij het bestellen van uw tickets kunt u voor de voorstellingen niet uw eigen stoel selecteren zoals u gewend bent. In de Papyruszaal kunt u een vak en een rij kiezen. In onze Bovenzaal en AINSI kunt u een rij kiezen. Onze medewerkers zullen u bij uw bezoek naar uw plaats(en) brengen. Dankzij het Coronatoegansbewijs hoeft er in het theater geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden. Op de avond zelf wordt u in de desbetreffende rij en het vak geplaceerd met minimaal 1 lege stoel tussen uw stoelen en die van andere bezoekers. Met de huidige zaalindeling, routing en geldende horecaprotocol, zorgen wij voor een goede doorstroom van publiek. 
 

 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof