Archiveren voor Dummies #3

Jouw Archief in beeld

Archiveren voor Dummies #3: Jouw archief in beeld

Je wilt dat mensen je werk zien! Maar een heel projectteam oprichten om de perfecte opnames van je voorstelling te maken, dat kost veel tijd en geld. Hoe kun je aan de slag gaan met je werk documenteren terwijl je het maakt? En hoe bouw je gaandeweg aan een archief dat niet alleen interessant is voor anderen, maar ook het maakproces ondersteunt? 

I.s.m. de Nederlandse Dansdagen en Cinedans organiseert Podiumkunst.net het webinar Archiveren voor Dummies #3: Jouw archief in beeld. Tijdens dit webinar krijg je tips voor hoe je het maakproces kunt documenteren, zonder dat het achteraf veel extra werk oplevert. 

Let op: dit webinar is speciaal gericht op makers in de brede zin, en dansmakers in het bijzonder.

Webinarreeks Archiveren voor Dummies 
Met de Archiveren voor Dummies-serie helpt Podiumkunst.net de podiumkunsten om de touwtjes in eigen handen te nemen. Door een podium te bieden aan experts en praktijkvoorbeelden delen zij tools, handvatten, richtlijnen en tips & tricks voor podiumkunstinstellingen om zelfstandig zorg te kunnen dragen voor hun archief. Zodat die hun schatkamers duurzaam kunnen bewaren en open stellen voor anderen. 

Podiumkunst.net 
Podiumkunst.net verbindt de schatkamers van de Nederlandse podiumkunsten en stelt deze open voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Het einddoel is een integraal en toegankelijk digitaal overzicht van het Nederlandse podiumkunst-erfgoed, dat de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten levend maakt en een inspiratiebron voor makers van nu en de toekomst kan vormen. 

Meer informatie over Podiumkunst.net: 

https://www.podiumkunst.net/over-ons 

Archiveren voor dummies #3

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof