Cinedans

Presentatie: Cinedans LAB

Siba Sahabi Foundation

Online te bekijken vanaf 30 september 11:00 uur

Het maken van dansfilm behoort inmiddels tot de reguliere beroepspraktijk van dansmakers. Filmische middelen als cameravoering, kadrering en montage zorgen voor uitbreiding van het metier van de dansmaker. Tegelijkertijd merken we dat choreografen en dansers hun kwaliteiten niet altijd voldoende weten te benutten. Geld is niet de voornaamste factor waaraan het schort in de ontwikkeling van een goede dansfilm. Eerder ontbreekt het aan ervaring en kennis voor het ontwikkelen van een gedegen filmplan waardoor mooie ideeën niet altijd uit de verf komen.

Met het LAB INTENSIVE wil Cinedans een kwaliteitsimpuls geven aan de dansfilm. Het drie maanden durende intensieve traject is een aanzet tot blijvende inhoudelijke ontwikkeling van de dansfilm. Tevens worden in die tijd nieuwe mogelijkheden voor publieksontwikkeling en financieringsvormen onderzocht. Het LAB INTENSIVE bestaat uit workshops, masterclasses en een coachingsprogramma voor dansmakers die de ambitie hebben om een kwalitatief hoogwaardige film te maken.

Tijdens De Nederlandse Dansdagen zet Cinedans het LAB INTENSIVE uiteen en worden de criteria voor selectie en verdere procedure bekend gemaakt.

Cinedans LAB heeft als doel de kwaliteit van de dansfilm te verhogen en de productie aan te jagen. Met workshops en intensieve trajecten ondersteunt Cinedans de ontwikkeling van interdisciplinaire kunstenaars die dans en beweging als uitgangspunt kiezen. Cinedans LAB brengt tevens uiteenlopende, op maat gesneden projecten voor het kunstvakonderwijs, het middelbaar onderwijs en het basisonderwijs.

Om dit online programmaonderdeel te bekijken dien je je aan te melden voor ons gratis online programma. Aanmelden doe je hier. 

Tip!
Woon ook de live presentatie van LAB INTENSIVE bij in Theater aan het Vrijthof op zaterdag 1 oktober om 14:30uur. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan op deze pagina. 

 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof