Cinedans Shorts

Deel 2

Barcode invoeren

Om dit video-item te kunnen bekijken, heb je een barcode nodig. Deze is te vinden in de servicemail die je ontving van het Theater aan het Vrijthof naar aanleiding van je registratie voor Nederlandse Dansdagen online.

[wijzig]

Cinedans Shorts #2

Judith Knubben

Online te bekijken vanaf 30 september 11:00 uur Meld je hier aan voor de Nederlandse Dansdagen Online. 

Cinedans is hét internationale platform voor de dansfilm in Amsterdam en de enige organisatie in Nederland die zich sinds 2003 volledig richt op het genre. Dansfilm kan het publiek ontroeren en verbazen. Tegelijk brengt de dansfilm een verbreding van de beroepspraktijk voor dansers en choreografen. De dansfilm floreert en is niet meer weg te denken uit het Nederlandse danslandschap. De Nederlandse Dansdagen en Cinedans presenteren de beste korte producties van eigen bodem van het afgelopen jaar. Neem een duik in de ontluikende Nederlandse dansfilmscène en ontdek het veelbelovende talent! 

In deze serie zie je de volgende shorts: 

Alma (2022) 
Regie: Marinus Groothof  
Choreografie: Andrés Marin, Kalin Morrow  


Een man staat voor het einde van zijn leven. In het besef dat zijn dagen geteld zijn, probeert hij wanhopig te voorkomen dat zijn lichaam en ziel van elkaar scheiden. Hij ontdekt een mensachtig wezen dat een tegengestelde dynamiek van het bestaan ervaart. 

Initiatief, productie en ontwerp van masker en ziel: Siba Sahabi.  

WO_MAN (2021) 
Regie & Choreografie: Judith Knubben 


De Drie Gratiën, uit de Griekse en Romeinse mythologie, waren het favoriete onderwerp van veel mannelijke kunstenaars. Wie zijn deze vrouwen wanneer ze niet vanuit de mannelijke blik worden bekeken? In de film zien we drie totaal verschillende personages die samen de WO_MAN vertegenwoordigen, zoekende naar hun rol in het publieke domein. 

Rosan Chinnoe

I Found You (2022) 
Regie: Rosan Chinnoe 
Choreografie: Marc Vlemmix 


I found you is een duet tussen Marc Vlemmix en Rosan Chinnoe (partners in leven en kunst), met Marc voor de camera en Rosan erachter. Marc was 37 jaar toen hij de diagnose Parkinson kreeg. Samen met Rosan en een team van gelijkgestemden hebben zij de afgelopen tien jaar vanuit de stichting Dance for Health duizenden mensen met Parkinson, Reuma en MS aan het dansen gekregen met het doel hun levenskwaliteit te vergroten. Het zijn deze verhalen van Moed, Schoonheid, Liefde en Hoop, die Marc Vlemmix Dance met je wil delen, een cadeau van mens tot mens, een glimlach, een schouder, een hart onder de riem voor iedereen die dat wil ontvangen. 

I Found You is mede mogelijk gemaakt door het Jo Visser Fonds en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

La Nostra Terra (2022) 
Regie: Thomas Born 
Choreografie: Dalton Jansen 

Een danstragedie op Siciliaanse bodem over een zoektocht naar legitimiteit, geïnspireerd op de installatie met invasieve uitheemse plantensoorten 'De Verboden Tuin van Europa' van Studio Wild. Deze soorten vormen een bedreiging voor inheemse Europese planten en zijn illegaal om te kweken, te verhandelen en te vervoeren in de hele EU. 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof