dansMuseum

Het ND-Archief

Sjoerd Derine

Online te bekijken vanaf 30 september 11:00 uur

ND ARCHIEF

Het dansMuseum wil het rijke culturele erfgoed van de Nederlandse dans als bron van inspiratie en innovatie voor het voetlicht brengen. In dit kader presenteren we dit jaar de start van het ND Archief: een online erfgoedproject voor het verzamelen en bewaren van de Nederlandse Dansdagen.

Beginnend met een index van alle prijzen, optredens, programmeurs en commissies die de afgelopen vijfentwintig jaar aan het festival hebben deelgenomen, wil het ND Archief een uitgebreid depot van pers-, beeld- en audiovisueel materiaal ontwikkelen met het oog op bewaring, documentatie en wetenschappelijk onderzoek.

Als enige festival in Nederland dat uitsluitend gewijd is aan de Nederlandse dans, belooft het ND Archief een onschatbare en unieke bronnenverzameling te worden. Het zal niet alleen de geschiedenis van het festival vastleggen, maar ook een portret schetsen van het steeds veranderende landschap van de Nederlandse dans.

Daarnaast presenteren we de volgende tentoonstellingen en performances in musea waar dans en beweging als kunstvorm centraal staan:
Opening Space
Expositie Wil van der Laan
Spatial Studies, Astrid Boons

---

Tip!

Rondetafelgesprek: Erfgoed en archivering
Zaterdag 1 oktober, 15:30 – 17:00 uur

Theater aan het Vrijthof

We praten tijdens het festival over de (meer)waarde van erfgoed en archivering in een rondetafelgesprek. Verschillende culturele organisaties vertellen hoe zij hun eigen archivering aangepakt hebben en welke problemen zij hierbij tegen zijn gekomen. Schuif aan, deel je ervaringen en praat mee.

Toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan op deze pagina.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof