Presentatie: espaço agora now

Hugo Glendinning

Online te bekijken vanaf vrijdag 30 september 11:00 uur. 

Espaço agora now is een project dat de ontwikkeling van kunstenaars en het publieke experiment in de podiumkunsten opnieuw voorstelt, en biedt een volledig nieuw model van artist residency in de podiumkunsten. Het project zal tegen 2024 worden verankerd door een internationaal netwerk van grootschalige ruimtes in vijf verschillende steden over de hele wereld: Rotterdam, Londen, Buenos Aires, Belgrado en Lissabon. Deze ruimtes bieden onderdak aan residenties die kunstenaars de tijd, verwantschap en middelen geven om ideeën vanaf het vroegste punt in het creatieve proces te verkennen en te testen.  

Het project begon als een initiatief van de Amsterdamse creative producer Naomi Russell. Het wordt nu ondersteund door een Stichting Passaros, een team van 4 mensen en een groeiende gemeenschap van 200 artiesten en makers in de performance-sector die 42 nationaliteiten vertegenwoordigen. Het project is uniek vanwege de manier waarop het wordt aangedreven door deze groeiende ‘beweging’ van internationale kunstenaars. Vanaf het begin was het doel om espaço agora now te ontwerpen, te maken en mede te leiden voor en door kunstenaars. Dit is bereikt door (tot op heden) 21 online en live bijeenkomsten. 

Vanaf september 2022 willen ze hun kennis breder delen, erop voortbouwen en in de praktijk brengen. 

www.espacoagora.space 

Om dit online programmaonderdeel te bekijken dien je je aan te melden voor ons gratis online programma. Aanmelden doe je hier. 

Tip! 
Woon ook de interactieve presentatie van espaço agora now bij in Theater aan het Vrijthof op zaterdag 1 oktober om 17:00 uur. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan hier. 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof