Kaartverkoop fysieke voorstellingen

De Nederlandse Dansdagen werkt nauw samen met Theater aan het Vrijthof. U kunt uw kaarten voor fysieke voorstellingen in Maastricht via onze website en via de website van Theater aan het Vrijthof kopen. Fysiek kaarten kopen kan enkel bij de UITbalie van Theater aan het Vrijthof en niet op de andere festivallocaties. Hieronder vindt u de meest voorkomende vragen omtrent ticketing. Mocht uw vraag er niet bij staan neem dan rechtstreeks contact op met de UITbalie van het theater.

UITbalie / kaartverkoop
+31 43 350 55 55
uitbalie@maastricht.nl

Openingstijden UITBalie tijdens het festival 
Bij voorstellingen op zon- en feestdagen vanaf één uur voor aanvang. Bij avondvoorstellingen vanaf 18.00 uur tot aanvang voorstelling geopend voor informatie over de betreffende voorstelling.

  • Vrijdag 1 oktober - 11:00 uur – 20:00 uur
  • Zaterdag 2 oktober - 10:30 uur – 20:30 uur
  • Zondag 3 oktober - 10:00 uur – 17:00 uur
  • Maandag 4 oktober - 12:00 uur – 19:00 uur
  • Dinsdag 5 oktober - 12:00 uur – 19:00 uur
  • Woensdag 6 oktober - 12:00 uur – 19:00 uur 


Avondkassa
In verband met de Coronamaatregelen, de routing in het theater en om wachtrijen aan de avondkassa te voorkomen, verzoeken wij iedereen tickets online te boeken. Ook op de avond zelf.

Betalingsmogelijkheden
Online kunt u betalen met iDEAL, creditcard, VVV Cadeaukaart en de Podium Cadeaukaart. Aan de UITbalie kunt u ook contant, met pin, VVV Cadeaukaart, Podium Cadeaukaart en de Nationale
Kunst en Cultuur Cadeaukaart (NKCC) betalen.

Kortingsregeling jonger onder 30 jaar
Iedereen jonger dan 30 jaar kan voor het merendeel van de voorstellingen last-minute kaarten kopen voor € 10. Deze kaarten zijn te koop aan de UITbalie vanaf 48 uur tot 1 uur vóór aanvang. 

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn eigen plaatsen kiezen in tijden van Corona?
Momenteel is het in geplaceerde zalen niet mogelijk om zelf uw plaatsen te kiezen in verband met de coronamaatregelen. De Papyruszaal wordt in vakken verdeeld en u kunt een vak kiezen. In AINSI en de overige festivallocaties zijn in deze periode ongeplaceerd. 

Hoe bestel ik rolstoelplaatsen?
Rolstoelplaatsen kunt u niet via de website bestellen. Dit kan alleen telefonisch of bij de UITbalie van het Theater aan het Vrijthof. In verband met de ruimte, kan er gevraagd worden naar de afmetingen van de rolstoel. Wij verzoeken u deze afmetingen bij de hand te houden. Alle zalen in Theater aan het Vrijthof en AINSI zijn rolstoeltoegankelijk. Zalen bij externe locaties soms niet.

De begeleider kan op vertoon van de officiële OV-begeleiderspas gratis met de rolstoelbezoeker mee. Indien u om een andere reden niet in staat bent om zelfstandig naar het theater te komen en u bent in het bezit van een officiële OV-begeleiderspas, dan kunt u aanspraak maken op een vrijkaart voor uw begeleider. Neemt u hiervoor contact op met de UITbalie op 043 350 55 55 of via uitbalie@maastricht.nl.

Onze stoelnummers volgen elkaar niet op, zitten we wel naast elkaar?
Om de toegangsstromen in het theater te bevorderen is de Papyruszaal verdeeld in een even (rechts) en oneven (links) gedeelte. Heeft u bijvoorbeeld zaal links rij 1 stoel 1 en 3, dan zit u naast elkaar.

Ik wil zowel tickets voor volwassenen als voor kinderen bestellen, kan dat?
Als u bij de gewenste voorstelling op ‘Tickets’ klikt, kunt u uw plaatsen selecteren. In het pop-upscherm kiest u vervolgens voor elke stoel welk ‘type’ tickets u wenst. Selecteer hier ‘Regulier’ voor volwassenen en ‘Kind’ voor kinderen. Voor de andere, niet geplaceerde, zalen kunt u heel eenvoudig aangeven hoeveel tickets u voor de normale prijs en hoeveel tickets u voor een andere prijs wilt bestellen.

Ik ben vergeten de kinderprijs aan te klikken. Wat moet ik doen?
Zolang u de bestelling niet heeft afgerond, kunt u teruggaan naar stap 1 van het bestelproces: Tickets- en plaatskeuze. Hier verwijdert u de stoel die het verkeerde prijstype heeft en selecteert u de stoel vervolgens opnieuw. U kiest in het pop-up scherm nu voor het prijstype ‘Kind’.

Als u de bestelling al heeft afgerond, dan kunt u uw keuze niet meer wijzigen. U heeft de tickets namelijk al gekocht en uw aankoop is direct verwerkt in ons kassasysteem. In dit geval kunt u contact opnemen met de UITbalie via 043 350 55 55 of uitbalie@maastricht.nlom de tickets om te boeken naar een andere prijssoort.

Hoe betaal ik mijn internetbestelling?
Betalen kan via iDEAL, Creditcard en Bancontact.

Ik ben mijn tickets verloren/vergeten. Wat nu?
Mocht u uw entreebewijzen zijn verloren of vergeten, dan verstrekken wij duplicaattickets. Neem hiervoor contact op met de UITbalie 043 350 55 55 of uitbalie@maastricht.nl. Als u online tickets heeft besteld en een account heeft bij Theater aan het Vrijthof, dan kunt u uw tickets opnieuw downloaden in de online omgeving van het theater. Om in uw online omgeving te komen klikt u op het ‘poppetje’ in het menu op de website.

Kan ik mijn gekochte tickets terugbrengen?
Gekochte tickets kunt u kosteloos ruilen voor een andere voorstelling aan de UITbalie of telefonisch. Ruilt u tickets voor een duurdere voorstelling, dient u het verschil bij te betalen. Ook heeft u de optie een volledige terugbetaling te ontvangen.

Ik wil een kinderkaartje kopen. Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd?
Voor kinderen t/m 14 jaar hanteren wij een kinderprijs bij familie- en jeugdvoorstellingen. Deze prijs varieert per voorstelling.

 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof