• Menu
Nederlandse Dansdagen Digitaal

Avond van de Nederlandse Dans

2020

Deze speciale digitale editie van Festival de Nederlandse Dansdagen begint met een avond die volledig in het teken staat van de liefde voor de Nederlandse dans. In feite keren we met dit programma terug naar het ontstaan van ons festival in 1997, toen de Avond van de Nederlandse Dans. Als een nieuwe doorvertaling van het verleden brengen we nu dit boeiende digitale festivalprogramma, waar het publiek actief aan kan deelnemen. 

Vanuit een leeg Theater aan het Vrijthof presenteert Hadassah de Boer een talkshow, waarin bijzondere gasten terugkijken en vooruitblikken op de ontwikkeling van de dans in ons land.

We vertellen verhalen van makers en publiek, tonen hoe de Nederlandse dans haar plek inneemt in de maatschappij – zeker tijdens crisismomenten – en laten fragmenten zien uit de vele prachtige beschikbare registraties. We praten over wat we als publiek hebben gemist (of nog steeds missen) nu we niet in de theaterzaal zitten en over premières die niet doorgingen. Ook maken we de genomineerden bekend voor de prestigieuze VSCD Zwanen en huldigen we onze talenten met de uitreiking van de festivalprijzen: de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

De Avond van de Nederlandse Dans dient ook als opmaat naar de overige festivalonderdelen, waarbij iedere dansliefhebber van harte is uitgenodigd om mee te doen. We gaan in gesprek over het dansMuseum, waar je kunt ronddwalen om te zien hoe crisismomenten in 75 jaar vrijheid het danslandschap in Nederland hebben gevormd. We tonen een sneak preview van de Virtuele Residenties en spreken met gezinsleden die thuis, in hun eigen huiskamer, dansend aan de slag zijn gegaan voor het project dansthuis.nl.

Zet je laptop, tablet of smartphone aan, tune in en geniet van een avondvullend programma, dat je als dansliefhebber niet wil missen.

Bekijk hier de genomineerden en winnaars van 2019 en lees alles over de verschillende prijzen die tijdens de NDD worden uitgereikt. 

De Avond van de Nederlandse Dans zal live gaan op donderdag 1 oktober om 20:00u als aftrap van Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal.

Beleef de top van de Nederlandse dans vanuit je eigen huiskamer. Meld je nu aan voor Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal.

Privacy & Cookies

test