• Menu
Nederlandse Dansdagen Digitaal

dansthuis.nl

Tijdens de Dansdagen van 2018 en 2019 maakte het programmaonderdeel Bloedbanden veel indruk. Verhalen en relaties tussen conventionele en onconventionele families werden daarin omgezet in beweging en dans binnen de context van hun eigen omgeving. Dit jaar brengt de Nederlandse Dansdagen een bijzondere online editie van dit project, dat aansluit bij het overkoepelende festivalthema ‘Dans met mij’. In dansthuis.nlzien we verschillende generaties binnen gezinnen in diverse samenstellingen samen dansen. De dansvloer in deze setting is hun eigen huis, tuin, dus hun thuis.

De afgelopen tijd konden gezinnen en huisgenoten die hun bijzondere band willen laten zien, zich opgeven voor het project dansthuis.nl. Onder begeleiding van een persoonlijke online coach zijn de deelnemers, in hun vertrouwde huiskamer, keuken of tuin, gaan choreograferen en repeteren. Samen hebben zij hun onderlinge band verkend en zijn zij op zoek gegaan naar de passende manier om hun specifieke verhaal te vertellen. Non-verbaal, enkel door middel van contact en beweging.

Het eindresultaat van dit bijzondere proces gaat op twee momenten in première tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal. Op de beide premières zijn de dansvideo’s van verschillende deelnemers achter elkaar te zien. De video’s zijn daarna online te bekijken via #dansthuis. Laat je inspireren door deze niet-professionele dansers, die de oproep ‘Dans met mij’ hebben omgezet in gedanste getuigenissen van hun verbondenheid en liefde.

dansthuis.nl - Ik doe mee!

Om dit prachtige project opnieuw te laten plaatsvinden zijn we op zoek naar gezinnen en huisgenoten, die hun bijzondere band willen laten zien. Tijdens dit project ga je samen met een persoonlijke coach, in je eigen vertrouwde huiskamer, keuken of tuin op zoek naar jullie verhaal. Non-verbaal, enkel door middel van contact en beweging.

Heb jij een bijzondere band met een familielid of huisgenoot? En wil je deze band verder verkennen of wil je jullie verhaal delen met anderen? Hou je van een uitdaging en vind je het leuk om te bewegen en dansen? Meld jezelf en je danspartner(s) dan nu aan voor dansthuis.nl!  

Lijkt het je leuk om hieraan deel te nemen? Of wil je graag wat meer informatie? Mail of meld je aan vóór 12 oktober via dansthuis@nederlandsedansdagen.nl
 

In de onderstaande filmpjes blikken we terug met oud-deelnemers van Bloedbanden? op hun ervaring met dit project. 

Benieuwd naar de resultaten van dansthuis.nl? Schrijf je dan in voor Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal 

dansthuis.nl: TERUGBLIK Bloedbanden? #1

dansthuis.nl: TERUGBLIK Bloedbanden? #2

Beleef de top van de Nederlandse dans vanuit je eigen huiskamer. Meld je nu aan voor Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal.

Privacy & Cookies

test test test