• Menu
Het Digitale Dansgesprek

Het Digitale Dansgesprek

Let’s Talk, Let’s Dance…

In juni heeft de Nederlandse Dansdagen Het Digitale Dansgesprek, Let’s Talk’ Let’s Dance geïntroduceerd. Juist nu is de behoefte in onze sector groot om elkaar te ontmoeten en met elkaar te delen hoe we omgaan met de huidige crisis. Daarbij staan we als sector continue voor (grote) uitdagingen en urgente vraagstukken. Daarom is juist nu het moment om met elkaar in gesprek te gaan. Het Digitale Dansgesprek, Let’s Talk’ Let’s Dance bestaat uit online werksessies, georganiseerd en/of gefaciliteerd door de Nederlandse Dansdagen, waarbij we de gehele danssector (en eventueel geïnteresseerd danspubliek) uitnodigen met elkaar in gesprek te gaan over urgente of simpelweg interessante onderwerpen. 

Voorafgaand en tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal staan de volgende Dansgesprekken op het programma:

25 september 16:00u: Roel Beeftink-Funcken nodigt uit; Jonge zakelijk leiders
Dit Dansgesprek wordt geïnitieerd door Roel Beeftink-Funcken. Hij is assistent zakelijk leider bij Festival de Nederlandse Dansdagen en directeur van het Delft Fringe Festival. Naast een nieuwe generatie makers, kent het werkveld ook een grote groep nieuwe / jonge zakelijk leiders. Wie is deze nieuwe generatie? Waar komen zij vandaan (of: wat is hun achtergrond?), wat zijn hun ambities voor zichzelf en bovenal voor de sector? Welke behoeftes leven er onder de jonge zakelijk leiders en wat hebben zij nodig om hun werkpraktijk verder te brengen?

Aanmelden voor deze sessie? Klik hier

4 oktober 17:30u: Urban arts hergedefinieerd
Urban. Een term die tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt als label voor een bepaalde stijl. Maar wat bedoelen we nu eigenlijk als we iets labelen als Urban? Deze vraag speelt ook een steeds prominentere rol in danswereld. Tijden het digitale dansgesprek: Urban arts hergedefinieerd, stellen we de term Urban centraal. Samen met verschillende makers, programmeurs en dansers uit de danssector die een affiniteit hebben met Urban dans bespreken we de term, wat houdt het in? Wanneer ben je een Urban danser/maker? Waarom hangt urban vaak samen met huidskleur? Betekend Urban per definitie van de straat of kan het ook hoge kunst behoren? Belangrijke vragen die tijdens dit digitale dansgesprek aan bod zullen komen. We hopen tijdens dit gesprek tot een aanzet voor een nieuwe definitie van het woord te komen.
Dit Dansgesprek wordt georganiseerd door Slate Black Arts World (Meervaart & ICK Amsterdam), Nederlandse Dansdagen en NAPK.

Aanmelden voor het festival en deze sessie? Klik hier.

-----

Boek nu jouw NDD-Digitale Vergaderkamer!
Wil je niet wachten op een gesprek geïnitieerd door de Nederlandse Dansdagen maar direct zelf aan de slag? Heb jij een onderwerp of prangende vraag waarover je graag in gesprek zou willen gaan met collega’s uit de sector? Meld je dan nu aan voor één van onze digitale vergaderkamers! 

Wil jij in gesprek met je collega’s uit de danssector? Laat dan via dansgesprek@nederlandsedansdagen.nl weten:
- Wat je thema/vraag is?
- Met wie je in gesprek wil?
- Wanneer het gesprek moet plaatsvinden?

Wij nemen dan contact met je op!

Naast deze gesprekken geïnitieerd door jullie, het dansveld, zal de Dansdagen zelf ook digitale werksessies organiseren rondom specifieke thema’s. Deze sessies bouwen voort op de eerdere stappen die het festival zette in het samenbrengen van de danssector om gezamenlijk beleidsuitgangspunten te formuleren. Hierover later meer!


Beleef de top van de Nederlandse dans vanuit je eigen huiskamer. Meld je nu aan voor Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal.

Privacy & Cookies

test test