• Menu
Nederlandse Dansdagen Digitaal

Virtuele residenties

Al sinds 2018 zet Festival de Nederlandse Dansdagen in op Virtual Residencies. Hierbij werken makers op afstand samen, onder andere via virtuele/digitale verbindingen. Het zal niet verbazen dat we juist dit project in 2020 verder omarmen en centraal stellen. Experimenteren met vooronderzoek, maakproces en interactie. Meebewegend met de mogelijkheden binnen deze coronatijd laten zeven gezelschappen/makers het resultaat zien van ieders proces. Zeven verschillende innovatieve producten, uiteenlopend van premières tot bijzondere virtuele ervaringen, waarbij de digitale component steeds een andere uitdrukkingsvorm kent.

De volgende makers zijn al bekend:

Cecilia Moisio

Na het grote succes van Victory gaat in het najaar van 2021 een nieuwe jongerenvoorstelling van Cecilia Moisio bij Maas theater en dans in première: Revolt. Na de première in september 2021 toert de voorstelling door Nederland. Revolt gaat over opstand, over protesteren en je stem laten horen. In de aanloop naar de voorstelling zal Cecilia dit thema met de doelgroep, jongeren dus, onderzoeken in de vorm van workshops, interviews en drie interactieve protestmarsen, getiteld Revolt – Laboratorium. De eerste protestmars vindt plaats in Maastricht (de coördinaten volgen later) tijdens de Nederlandse Dansdagen 2020 op donderdag 1, zaterdag 3 en zondag 4 oktober. Cecilia won in 2019 met Victory de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019.

David Middendorp

Dans en technologie die samensmelten in de magische wereld van virtual reality. Dat is de nieuwste voorstelling HandsON van choreograaf David Middendorp in coproductie met Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal. Met VR bril op wordt het publiek meegenomen in een betoverende ervaring. Handbewegingen van wereldleiders als Trump, Merkel en Macron vormen de inspiratie.

Connor Schumacher

Connor Schumacher, winnaar van prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019, zal ook dit jaar weer te zien bij Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal, met zijn werk Pilot PC.

Pilot PC is een sci-(non)-fictie onderzoek over wat we nodig hebben om in 2020 op veilige afstand te reflecteren en te bewegen. Met Schumacher’s alter ego The Fool betreed je een immersieve ruimte waarin iedereen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, meebouwt aan de vaardigheden voor een nieuwe Physical Culture.

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies

test