• Menu
Over de dansdagen

Nieuws

Tijdens de Nederlandse Dansdagen 2019 sprak Jasper van Luijk De Staat van de Nederlandse Dans 2019 uit. Download via bovenstaande button.

De Nederlandse Dansdagen Prijzen en De Zwanen (VSCD prijzen) zijn uitgereikt! Na een prachtige avond mogen we bekend maken wie met welke prijs naar huis mocht… 

Choreograaf, theatermaker en performer Cecilia Moisio mocht de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019 ontvangen. Choreograaf Connor Schumacher is de winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. Aan de stimuleringsprijzen is een geldbedrag van respectievelijk € 10.000,- verbonden voor een nieuw te creëren werk, dat in 2020 tijdens het festival in première gaat.

Conny Janssen, artistiek leider van Conny Janssen Danst, ontving van Minister van Engelshoven de Gouden Zwaan voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd. De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’ is toegekend aan The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker. Danser Redouan Ait Chitt kreeg de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’ voor zijn rol in REDO van Shailesh Bahoran/ Illusionary Rockaz Company.

 

 

nnd1

nnd1

ndd2

ndd2

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies