• Menu
Over de dansdagen

Nieuws

8 september 2020: De Nederlandse Dansdagen en NTR komen met TV-programma ‘Dans met mij’, zaterdag 3 oktober om 22:20u op NPO 2
De NTR en de Nederlandse Dansdagen dragen cultuur en in het bijzonder dans een warm hart toe. In het verleden hebben zij al vaker samengewerkt om de Nederlandse dans een podium te bieden. In 2020 slaan ze de handen opnieuw ineen. Lees het volledige perbericht via de bovenstaande button. 

29 juli 2020: Nominaties Festivalprijzen Nederlandse Dansdagen Digitaal zijn bekend! 
Dansdagen nodigde afgelopen maanden professionals uit het dansveld en dansliefhebbers uit het hele land uit om veelbelovende choreografen, die
nog geen structurele subsidie ontvangen, voor deze stimuleringsprijzen voor te dragen. Met de prijs kunnen de winnaars een nieuw werk initiëren en ontwikkelen, dat volgend jaar tijdens het festival in première gaat. Lees het volledige persbericht via de bovenstaande button. 

De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2020: Gil Gomes Leal, Roshanak Morrowatian en Cherish Menzo.
De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020: Nastaran Razawi Khorasani, Anne-Beth Schuurmans en Ryan Djojokarso.

1 juli 2020: PRA Muziektheater komt naar Maastricht met dansduet voor ouderen
PRA Muziektheater heeft een optreden ontwikkeld voor bewoners en medewerkers van woonzorgcentra. Met steun van de Gemeente Maastricht (cultuurmakers@maastricht) en Festival de Nederlandse Dansdagen is dit bijzondere project naar het zuiden gehaald. Het initiatief is in de eerste plaats gericht op ouderen voor wie het onontbeerlijke fysieke contact met naasten in deze corona-tijd niet of nauwelijks mogelijk is. Het is een duet over contact blijven zoeken en maken in een periode van isolement, over elkaar ontmoeten op een andere manier.

23 juni 2020: Danser en choreograaf Jens van Daele overleden
Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van danser en choreograaf Jens van Daele. Zondagochtend overleed hij, onverwacht, 48 jaar oud, aan de gevolgen van een bloeding in de slokdarm. Het volledige overlijdensbericht lees je via de bovenstaande button. 

4 mei 2020: Aankondiging Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal
De Nederlandse Dansdagen (NDD) opent in 2020 haar digitale podium. Met de aftrap vanuit dit digitale theater tijdens de Avond van de Nederlandse Dans op 1 oktober 2020 nodigt het festival iedereen uit, lokaal, nationaal en internationaal, om samen een week lang online dans te beleven, mee te praten, samen te maken, te dansen en elkaar online te ontmoeten. Lees het volledige persbericht via de bovenstaande button. 

23 oktober 2019: Proeftuin dans: Right Now! van start.
De danssector in de Stedelijke cultuurregio Zuid (Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen) bloeit als nooit tevoren en heeft veel te bieden voor publiek, dansers en makers. Zo zijn er landelijke en grensoverschrijdende dansfestivals, diverse podia, dansscholen en opleidingen, een grote groep (amateur)dansers én een grote diversiteit aan stijlen van klassieke dans tot urban dansvormen. Om het dansklimaat in en vanuit de Stedelijke cultuurregio verder te verstevigen werken verschillende partners uit de danssector van de Stedelijke cultuurregio Zuid samen aan de Proeftuin dans: Right Now!. Lees meer over Proeftuin dans: Right Now! via bovenstaande button. De Nederlandse Dansdagen maakt deel uit van de Proefuin dans.

4 oktober 2019: Tijdens de Nederlandse Dansdagen 2019 sprak Jasper van Luijk De Staat van de Nederlandse Dans 2019 uit. Download via bovenstaande button.
4 oktober 2019: De Nederlandse Dansdagen Prijzen en De Zwanen (VSCD prijzen) zijn uitgereikt! Na een prachtige avond mogen we bekend maken wie met welke prijs naar huis mocht… 

Choreograaf, theatermaker en performer Cecilia Moisio mocht de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019 ontvangen. Choreograaf Connor Schumacher is de winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. Aan de stimuleringsprijzen is een geldbedrag van respectievelijk € 10.000,- verbonden voor een nieuw te creëren werk, dat in 2020 tijdens het festival in première gaat.
Conny Janssen, artistiek leider van Conny Janssen Danst, ontving van Minister van Engelshoven de Gouden Zwaan voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd. De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’ is toegekend aan The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker. Danser Redouan Ait Chitt kreeg de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’ voor zijn rol in REDO van Shailesh Bahoran/ Illusionary Rockaz Company.

nnd1

nnd1

ndd2

ndd2

Beleef de top van de Nederlandse dans vanuit je eigen huiskamer. Meld je nu aan voor Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal.

Privacy & Cookies

test test test test test test