22 Juli 2021
Nieuwe samenwerkingen Virtual Residenties 2021

De Nederlandse Dansdagen is trots om te kunnen melden dat het in het kader van het project Virtual Residencies een bijzondere samenwerking aangaat met drie partners in talentontwikkeling. Moving Futures, Korzo en PLAN Talentontwikkeling Brabant dragen ieder een of meerdere makers aan uit de door hen ondersteunde groep choreografen, die voor het festival in 2021 een nieuw, online werk zullen maken ten behoeve van dit bijzondere project.

24 Mei 2021
Romee van de Meent en Rutkay Özpinar over Dans met mij

Eerder vertelde Justin de Jager, Redouan Ait Chitt en Sedrig Verwoert ons al hoe ze hun deelname aan het NTR-programma Dans met mij hadden ervaren. We vroegen ook Romee van de Meent en Rutkay Ozpinar over hun deelname aan Dans met mij. Hoe hebben ze het ervaren? En welke betekenis hangen zij aan de uitspraak Dans met mij.

29 April 2021
Persbericht Nederlandse Dansdagen 2021

Het is officieel, de Nederlandse Dansdagen 2021 komen eraan! Van 30 september tot en met 7 oktober, in en vanuit Maastricht. Het dans festival van Nederland dat je absoluut niet mag en wil missen.

Download het persbericht hier.

22 April 2021
Redouan Ait Chitt en Sedrig Verwoert over 'Dans met mij'

In de laatste aflevering van de serie gaat Jan Kooijman in gesprek met twee bekenden van de Nederlandse Dansdagen, Redouan Ait Chitt (Redo) en Sedrig Verwoert. We spraken ze kort over Dans met mij.

15 Maart 2021
Meld je aan voor de jury van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht

De Nederlandse Dansdagen is opzoek naar professionals uit de culturele sector die het jurypanel van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht komt versterken. Ben jij werkzaam in de cultuursector? En zet jij je expertise en kennis op het gebied van dans graag in om veelbelovende choreografen een kans te bieden nieuw en innovatief werk te maken? Dan zijn we opzoek naar jou.

3 Maart 2021
Digitale Dansgeprekken: In gesprek met de sub-sector

In 2020 werden de Digitale Dansgesprekken opgezet met als doel, samen met de danssector tot nieuwe beleidspunten te komen. Zodat we in 2022 namens de hele danssector het ‘discours voor een nieuwe fase binnen de Nederlandse 2025-2028’ aan de minister van OCW kunnen overhandigen.

Vandaag gaan de sub-sector gesprekken van start. Samen met sub-sector coördinatoren en genodigden zetten we de gesprekken voort. Zodat er ten tijde van het festival een tussenstand aan jullie kunnen presenteren en we samen met jullie het gesprek kunnen aangaan.

Voor meer informatie klik hier

28 Januari 2021
De Belofte

‘De Belofte van de lege zaal’, een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector. De tekst, geschreven door Jan Beuving, groeide uit tot een poëtisch statement dat per 28 januari door 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen wordt verspreid. Aan alle mensen die theater een warm hart toedragen.

2 Oktober 2020
Dansprijzen 2020

Op donderdag 1 oktober werden tijdens de 23e editie van de Nederlandse Dansdagen de jaarlijkse Festivalprijzen, de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2020 en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020 uitgereikt.

De VSCD reikt dit jaar vanwege de Coronacrisis geen Zwanen uit, maar de Dansjury maakte wél over het seizoen 2019/2020 haar nominaties bekend tijdens de Nederlandse Dansdagen 2020. De uitreiking van de prijzen wordt uitgesteld naar volgend jaar, waarbij de jury per prijs de prestaties en voorstellingen over twee seizoenen zal meenemen in haar afwegingen en keuzes.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof