Home Nieuws

Crowdfunding: Laat Maastricht weer Dansen!


30 Mei 2022

Draag bij aan de realisatie van de Danstent op het Vrijthof tijdens de Nederlandse Dansdagen en maak het jubileumfeest compleet.

De Nederlandse Dansdagen bestaat 25 jaar en dat willen we vieren! De stad Maastricht staat van 30 september t/m 6 oktober weer in het teken van topvoorstellingen, intieme premières, dansgesprekken, workshops, underground feestjes en nog veel meer. Maar tijdens dit jubileum willen we de hele stad laten dansen! En wel in een heuse Danstent, midden op het Vrijthof. Met jouw hulp zorgen we dat deze spiegeltent hét podium wordt voor iedereen die zelf wil dansen, battelen, clubben, of gewoon dichtbij van dans wil genieten. De danstent moet het jubileumfeest compleet maken. Laat jij Maastricht dansen? Klik hier om meer te lezen over de de Crowdfunding actie. 

De Danstent: Waarom?

Er wordt steeds minder gedanst. Ook in een stad als Maastricht. Ooit was het gebruikelijk dat je in tal van cafés kon dansen of werd er vaker spontaan op straat gedanst. Nu is dans steeds meer naar de achtergrond verdwenen. Terwijl bewegen of dansen een heerlijke manier is om jezelf uit te drukken. Alleen, maar vooral ook samen. In Coronatijd zijn we fysiek meer afstand van elkaar gaan nemen. We moeten terrein herwinnen, weer lijfelijk bij elkaar komen en dansen. Daarom is het zo belangrijk dat deze Danstent er komt. 

Wat gaat er in de tent gebeuren?

In de Danstent op het Vrijthof wordt het publiek uitgenodigd dans op nieuwe manieren te ervaren. De Danstent opent haar deuren op vrijdag 30 september om 17:00u en zal tot en met zondag 2 oktober aan een stuk door performances tonen, maar vooral ook de mogelijkheid bieden om zelf te dansen tijdens workshops, dance battles, feestavonden en een open podium.  

Laat Maastricht Dansen! Help mee met de DANSTENT op het Vrijthof

Waar wordt jouw bijdrage aan besteed?

Jouw steun maakt het mede mogelijk om deze unieke Danstent te realiseren. Om van de Danstent een echt danspodium te maken is er natuurlijk het een en ander nodig. Denk hierbij aan een dansvloer, speakers voor het beste geluid, lampen om de dansers in de spotlights te zetten en DJ’s om de feestavonden compleet te maken. Doneer dus nu en maak de Danstent compleet.

Natuurlijk hebben we voor onze donateurs ook een aantal leuke tegenprestatie waaruit je kan kiezen. Deze zijn allemaal terug te vinden op deze pagina

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof