Home Nieuws

Romee van de Meent en Rutkay Özpinar over Dans met mij


25 Mei 2021

Eerder vertelde Justin de Jager, Redouan Ait Chitt en Sedrig Verwoert ons al hoe ze hun deelname aan het NTR-programma Dans met mij hadden ervaren. We vroegen ook Romee van de Meent en Rutkay Ozpinar over hun deelname aan Dans met mij. Hoe hebben ze het ervaren? En welke betekenis hangen zij aan de uitspraak Dans met mij.

Romee van de Meent, was te zien in de tweede aflevering van Dans met mij waarin de danser als individu centraal. Romee speelt in haar eigen choreografieën met het individu door zowel de rol van met mannelijke en vrouwelijke karakters aan te nemen.

Hoe heb jij de deelname aan NTR Dans met Mij ervaren?

"Mijn deelname aan ‘Dans met mij’ was echt als een cadeautje, puur genieten. Om in deze moeilijke tijd voor de dans- en theaterwereld, de mogelijkheid te krijgen iets te creëren en te delen met mensen is echt heel bijzonder. Ik voelde mij ook heel erg vereerd en dankbaar om in deze serie tussen al deze inspirerende makers te mogen staan. Om mensen kennis te laten maken met mijn werk en visie vond ik echt heel erg tof"

Wat betekent de titel/uitspraak Dans met mij voor jou? Welk gevoel roept het bij je op?

"De uitspraak ‘Dans met mij’ betekent voor mij, door zelf te bewegen iets bij anderen te bewegen vanbinnen, te raken door fysieke verhalen te vertellen. Door te delen en uiten van menselijke ervaringen. Door herkenning en erkenning samen dingen te ervaren. ik zie het als een uitnodiging om samen te beleven."

In aflevering drie staat in het teken van Roots. Rutkay Özpinar, is geboren en getogen in Nederland maar zijn Roots liggen in Turkije. In zijn makerschap put hij onder andere inspiratie uit persoonlijke verhalen, zo ook in de choreografie Wandering die hij speciaal voor Dans met mij heeft ontwikkeld.

Hoe heb jij de deelname aan NTR Dans met mij ervaren?
"Ik vond het bijzonder om mijn werk en visie met het publiek te mogen delen en ze mee te nemen naar mijn wereld. Ook vond ik het super leuk om de opnames voor dit programma mee te maken. Het is niet iets wat je iedere dag doet. Het mooie aan Dans met mij is dat er ook mensen hebben gekeken die niet zo snel naar het theater zouden gaan. Het is belangrijk dat kunst en cultuur vaker getoond wordt op televisie."

Wat betekent de titel/uitspraak Dans met mij voor jou? Welk gevoel roept het bij je op?
" Diep van binnen zijn we allemaal dansers. Het is iets wat we van nature doen. Dans met mij nodigt je uit om de danser in je tot leven te brengen."

Na de succesvolle samenwerking tussen de NTR en de Nederlandse Dansdagen waaruit Dans met mij voortvloeide, kwam afgelopen april een nieuwe gelijknamige vierdelige reeks. Welliswaar in een nieuw jasje maar met dezelfde passie voor dans. In deze reeks ging acteur en voormalige professioneel danser Jan Kooijman in gesprek met een nieuwe generatie dansers en choreografen. In elke aflevering stond een ander thema centraal, welke terug te zien in de choreografie die exclusief gemaakt zijn voor het programma.

Meer dans op tv en de afleveringen van dans met mij terugkijken? Kijk dan op de pagina Dans op TV.

NTR

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof