Home Nieuws

Meld je aan voor de jury van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht


15 Maart 2021

De Nederlandse Dansdagen is opzoek naar professionals uit de culturele sector die het jurypanel van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht komt versterken. Ben jij werkzaam in de cultuursector? En zet jij je expertise en kennis op het gebied van dans graag in om veelbelovende choreografen een kans te bieden nieuw en innovatief werk te maken? Dan zijn we opzoek naar jou.

Versterk jij straks de jury voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht?

De Nederlandse Dansdagen is opzoek naar professionals uit de culturele sector die het jurypanel van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht komen versterken. Ben jij werkzaam in de cultuursector? En zet jij je expertise en kennis op het gebied van dans graag in om veelbelovende choreografen een kans te bieden nieuw en innovatief werk te maken? Dan zijn we opzoek naar jou.

Over de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent dat (nog) geen structurele subsidie ontvangt. Met de prijs van € 10.000, die beschikbaar wordt gesteld door de Gemeente Maastricht, kan de winnende maker een nieuw werk ontwikkelen, dat tijdens de volgende editie van de Nederlandse Dansdagen in première gaat.

Prijswinnaars afgelopen edities

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het festival. In 2019 werd de prijs aan Connor Schumacher overhandigd. In 2020 ging hij, tijdens de digitale editie van de Dansdagen, in première met Pilot PC. Een unieke manier om zowel offline in de zaal als online dans te beleven. Winnaar in 2020 was Roshanak Morrowatian met haar concept voor de voorstelling Kites die in première zal gaan tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021.

Wat je gaat doen

Nadat de nominatietermijn is gesloten (17 mei 2021) krijgen de juryleden een document met een overzicht van alle geldige inzendingen. Hieruit worden 3 genomineerden geselecteerd. De selectie vindt online plaats op woensdag 2 juni. De genomineerden worden op 1 augustus 2021 bekendgemaakt. Op woensdag 8 september pitchen de genomineerde makers hun plan voor het nieuw te creëren werk aan de jury in Maastricht. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Avond van de Nederlandse Dans (30 september 2021).

  • De verwachte tijdsinvestering is 14 uur
  • Om zitting te kunnen nemen in de jury is aanwezigheid tijdens de pitches verplicht
  • Het maken van de selectie kan op afstand worden gerealiseerd

Wat wij bieden

Het jurylidmaatschap geldt, in verband met continuïteit, voor een periode van 4 jaar, 2021 – 2024. We ontvangen je graag tijdens De Nederlandse Dansdagen in Maastricht en vergoeden de gemaakte reis- en verblijfkosten in Maastricht. Het jurylidmaatschap betreft een onbezoldigde functie.

Contactinformatie
Stuur je motivatie en CV vóór maandag 12 april 2021 t.a.v. Ilona van den Brekel naar Ilona@nederlandsedansdagen.nl. Heb je vragen, dan kun je altijd bellen naar het kantoor van de Nederlandse Dansdagen: 043 – 303 00 30.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof