Home Nieuws

Raad van Toezicht verwelkomt nieuwe voorzitter en vice-voorzitter!


3 Oktober 2021

De Nederlandse Dansdagen benoemt Mavis Carrilho tot nieuwe voorzitter en Ahmed Marcouch tot vice-voorzitter van de Raad van Toezicht. Scheidend voorzitter Ton Rombouts en vice-voorzitter Wil Rutten ontvangen Teken van Verdienste voor de stad Maastricht.

Met ingang van 15 september 2021 verwelkomt Stichting Nederlandse Dansdagen Mavis Carrilho als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. De organisatie kijkt uit naar de komst van Carrilho, in wie zij een ervaren, betrokken en verbindende bestuurder heeft gevonden. “In Mavis vinden wij een inspirator en sterk visionair. De kennis, ervaring en het netwerk dat zij meebrengt sluit feilloos aan op de toekomstplannen van de Nederlandse Dansdagen, een toekomst waar professional, publiek en maatschappij samenkomen. Samen met de komst van Ahmed Marcouch, die als vice-voorzitter aantreedt, werken wij aan het verder versterken van onze organisatie, om de Nederlandse dans nog beter te profileren.”Ronald Wintjens en Martine van Dijk, directie Nederlandse Dansdagen.

“Voor mij - voor velen met mij- is de Nederlandse Dansdagen hét dansfestival van Nederland. Wat het festival uniek maakt is dat het niet alleen de rijke diversiteit en de absolute top van de Nederlandse dans laat zien en waardeert, maar ons ook uitnodigt uit de waan van de dag te stappen en te reflecteren op waar we als sector zijn en naar toe willen. De waarde die de Nederlandse Dansdagen toevoegt aan de profilering, zichtbaarheid en professionele groei van de sector is daardoor onschatbaar. Het is daarom niet alleen een eer, maar ook een groot genoegen om nu onderdeel te mogen zijn van de Nederlandse Dansdagen en Ton Rombouts te mogen opvolgen. Ton heeft in de afgelopen periode door zijn bestuurlijke sensitiviteit en onvermoeibare inzet een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse Dansdagen. Ik verheug me er zeer op deze lijn, samen met het team, te mogen voortzetten.” – Mavis Carrilho

Mavis Carrilho, opvolger van Ton Rombouts
Mavis Carrilho volgt Ton Rombouts op, die sinds 2007 de rol van voorzitter binnen het bestuur heeft vervuld. Mavis Carrilho (1960) is directeur Bestuurs- en Managementadvisering bij de gemeente Amsterdam. Samenwerkingsvraagstukken zijn haar specialiteit, met name het effectief verbinden van ambitie, belangen en mensen, en realiseren van vernieuwing. Leiderschap, organisatieontwikkeling en diversiteit & inclusie zijn centrale thema's in haar loopbaan. Zij is de grondlegger van de Code Culturele Diversiteit en heeft eveneens bijgedragen aan de herziene Code Diversiteit en Inclusie. Zij is lid van de Raad van Toezicht bij Theater Rotterdam, TivoliVredenburg en is tevens bestuurslid bij Lilith.

Ahmed Marcouch benoemd tot vice-voorzitter
Ahmed Marcouch is door de Raad van Toezicht benoemd tot vice-voorzitter. Ahmed Marcouch (1966) is burgemeester van Arnhem. Hij was van 2006 tot 2010 stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Van 2010 tot maart 2017 was hij lid van de Tweede Kamer. Voor hij politiek actief werd, werkte hij 10 jaar bij de politie. In die tijd volgde hij tevens de lerarenopleiding maatschappijleer en gaf hij les aan een ROC in Amsterdam. Hij was van 2003 tot 2005 coördinator jeugd en veiligheid in Amsterdam Zeeburg en Oost.

"ik hou van dans als podiumkunst. Wij als publiek krijgen oog voor het eeuwige thema van losmaken en vasthouden op de planken en ondervinden bij onszelf het vergeten verlangen naar bevrijding en verbinding met onze ziel. In alle milieus, dat is wat een festival vermag - het is cultuureducatie en verheffing in optima forma.” – Ahmed Marcouch

Ton Rombouts en Wil Rutten ontvangen Teken van Verdienste voor de stad Maastricht
Op zaterdagavond 2 oktober hebben Ton Rombouts en Wil Rutten de Teken van Verdienste voor de stad Maastricht uit handen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake ontvangen. Beide heren hebben zichtbaar bijgedragen aan de politieke borging en verankering waardoor de Nederlandse Dansdagen de huidige statuur heeft bereikt. Daarin is ook van belang hun sociale betrokkenheid: altijd oog hebbend voor de nieuwe generatie, het vergroten van kansen en mogelijkheden en het toegankelijk maken en houden van het festival voor een breed en divers publiek.

Samenstelling Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht van Stichting Nederlandse Dansdagen bestaat uit:
Mavis Carrilho (directeur bestuurs- en managementadvisering bij de gemeente Amsterdam), Ahmed Marcouch (burgemeester gemeente Arnhem), Ted Brandsen (directeur Het Nationale Ballet), Sandra Holtjer (lid college van bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs), Myrthe van Opstal (coördinator ArtEZ Vooropleiding Dans Venlo), Erik van Ginkel (zakelijk directeur Rijksmuseum) Julienne Straatman (eigenaar adviesbureau Straatman Strategisch Advies).

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof