Home Nieuws

Redouan Ait Chitt en Sedrig Verwoert over 'Dans met mij'


22 April 2021

In de laatste aflevering van de serie gaat Jan Kooijman in gesprek met twee bekenden van de Nederlandse Dansdagen, Redouan Ait Chitt (Redo) en Sedrig Verwoert. We spraken ze kort over Dans met mij.

In de laatste aflevering van de serie gaat Jan Kooijman in gesprek met twee bekenden van de Nederlandse Dansdagen, Redouan Ait Chitt (Redo) en Sedrig Verwoert.

Redo was al meerdere malen te zien op het festivalpodium en nam ons tijdens de afgelopen editie van de Dansdagen dagelijks online mee langs alle festivalactiviteiten in Op pad met Redo. Het feit dat hij een aantal fysieke uitdagingen heeft weerhoudt hem er niet van naam te maken als professionele danser en choreograaf. In 2018 wist hij als eerste autodidactische hiphopdanser een Zwaan te bemachtigen.

Sedrig Verwoert werd afgelopen editie van het festival genomineerd voor Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2021 samen met Christian Yav voor They/Them. Hij verteld in deze aflevering van Dans met mij, hoe hij als half blinde, queer danser en choreograaf zijn weg vindt in de professionele danswereld.

Wij vroegen ze hoe ze hun deelname hebben ervaren, wat Dans met mij eigenlijk voor hen betekend en hoe ze uitkijken naar de volgende editie van de Nederlandse Dansdagen.

Hoe hebben jullie de deelname aan NTR Dans met mij ervaren?

Redo:

“Erg mooi programma dat verdiepend in gaat op de dans! Tof ook dat iedere danser/choreograaf speciaal voor het programma een choreografie mocht maken/laten zien.”

Sedrig:

“Ja toch wel bijzonder. Het is nu precies een jaar dat ik voor het laatst moest performen. Dus qua intensiviteit en focus weer heel interessant om op "Performance" level te komen. Ook deel ik iets meer over mijn blindheid, wat het extra persoonlijk maakt. En dat via een platform dat "dans" naar de televisie in je huiskamer brengt, maakt het echt bijzonder en intiem. Iets wat we missen nu in deze periode.”

Wat betekent de titel/uitspraak Dans met mij voor jullie?

Redo:

“Uitnodigend gevoel van saamhorigheid. Zeker na deze periode wil je niets liever dan samen zijn en het gevoel van dans met anderen mensen delen.”

Sedrig:

“’Dans met mij ' klinkt voor mij als een uitnodiging. Zo van: “Hé, jij, komt dat zien!”. Het klinkt optimistisch en maakt je nieuwsgierig. Vanuit het performer perspectief betekent het “Ik wil dat je naar me kijkt”. ‘Dans met mij’ gaat dus eigenlijk over ‘het delen van je dans’, intimiteit. Want je bent samen met de kijker/het publiek verantwoordelijk voor het stuk.”

Hoe kijken jullie uit naar de volgende editie van de Nederlandse Dansdagen?

Redo:

“Onwijs veel zin in een nieuwe editie Nederlandse Dansdagen! Vorige online editie was een groot succes en hopelijk met een live editie ernaast gaat het weer een heel mooi festival worden waar men elkaar weer kan ontmoeten. Natuurlijk ook weer met een nieuwe ‘Op Pad Met Redo’ om alle behind-the-scenes en het dag tot dag programma op leuke wijze in beeld te brengen!”


Sedrig :

“Eerlijk, Ik probeer voor nu heel erg in het moment te blijven. Dus een verwachting dat we weer '' bij elkaar kunnen zijn, en weer mogen '', is een wens! Maar verwacht ik niet anders. En dat we zeker een manier zullen vinden dit te vieren.”

Bekijk NTR Dans met mij, zondag 25 april om 17:40 uur naar de laatste aflevering van Dans met mij op NPO 2

NTR

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof