Home Nieuws

Dansspeld voor Ton Wiggers


29 Juni 2022

Afgelopen zaterdag werd de tweede Dansspeld uitgereikt aan, Ton Wiggers. De Oprichter en Algemeen directeur van Introdans, nam zaterdagavond in Stadstheater Arnhem afscheid van het gezelschap waar hij de afgelopen 50 jaar leiding aan gaf. Tijdens de avond werd hij met verschillende onderscheidingen gelauwerd. Directeur van de Nederlandse Dansdagen, Ronald Wintjens, reikte de Dansspeld uit, een teken van verdienste binnen het Nederlandse dansveld.

De Dansspeld, een teken van verdienste, is een onderscheiding voor personen die kennis, wijsheid en ervaring decennialang hebben overgedragen binnen het Nederlandse dansveld. Een symbool van continuïteit en cultureel geheugen, opgespeld op een actueel moment en daarmee verankerd voor volgende generaties. Ronald Wintjens directeur Nederlandse Dansdagen: “Hiermee vieren en eren we de waardevolle betekenis die een persoon heeft binnen het Nederlandse danserfgoed. Als medeoprichter van Introdans heeft Ton Wiggers een memorabele bijdrage geleverd aan de Danscultuur in Nederland en internationaal. Decennialang heeft hij zijn kennis, wijsheid en ervaring ingezet en overgedragen binnen het Nederlandse Dansveld, waarmee hij een ontwikkeling in gang heeft gezet die een cruciale en blijvende impact heeft gehad op de Nederlandse danssector. Een briljante opsteker voor een briljant persoon.”

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof