Home Programma

Korzo

DansClick 25

30 September | 14:00 - 15:30
€18.50 (Algemeen)
Bestel tickets

Constantin Trommlitz

Korzo / BNG Bank Dansprijs

DansClick is een nationale tour van de spannendste namen in de danswereld. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een DansClick tour. De voorstellingen worden altijd omlijst met videoportretten van de makers en de Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje. De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023 is Jordy Dik. Naast de winnaar van de BNG Bank Dansprijs presenteert Korzo tijdens DansClick 25 ook haar eigen huismaker Zino Schat

Choreograaf en maker Zino Schat maakte Eroica samen met danser Yari Ahne en Tom Pham, een duet over zelfontwikkeling en onderdrukking. De dansers manoeuvreren zich vanuit een bewegingstaal die is ontstaan uit onderdrukking. Een duet waarin twee kanten van dezelfde munt elkaar confronteren en samen groeien. In een tijd waar onderdrukking in alle vormen voorkomt, zoekt het duet vanuit verschillende perspectieven naar verlichting van pijn en twijfel in vriend- en gemeenschap. 
 

Eroica mini-docu © Constantin Trommlitz.mp4

De BNG Bank Dansprijs wordt jaarlijks door het BNG Cultuurfonds uitgereikt met als doel jong Nederlands talent te stimuleren bij het realiseren van hun producties en getalenteerde choreografen met nationale en zelfs internationale potentie een belangrijke stap voorwaarts te bieden in hun carrière. Dit doet het fonds in samenwerking met danshuis Korzo die de tournee van DansClick produceert.

Eerdere winnaars van de BNG Bank Dansprijs zijn Dalton Jansen, Dunja Jocic, Marina Mascarell, en Samir Calixto. Dit jaar is dit Jordy Dik.

Jordy Dik is ondanks zijn jonge leeftijd, één van de bekendste inclusieve choreografen, die het land op dit moment rijk is. Mede door zijn scherpe artistieke en ethische visie op (mede)menselijkheid zorgt hij voor voorstellingen die door hart en ziel gaan.

Zijn werk gaat verder dan ‘inclusie’, omdat het nergens een gevoel van meedoen initieert. Jordy laat de dansers op zo’n filterloze, bevrijdende en humane manier het toneel betreden, waardoor de gevoelens van het publiek een katalysator worden voor verbinding en verandering. Niet alleen op dat performatieve moment in het theater, maar juist ook in de rest van hun verdere leven.

Compagnie 21 - Trailer JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN (seizoen 22/23)

Credits

Credits Eroica

Choreografie: Zino Schat
Performance: Tom Pham & Yari Ahne
Licht ontwerp: Sanne Rosbag
Sound: Simone Giacomini
Repetitor: Barbara Minacori
Stage photography: Robert Benschop

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof