Home Programma

Dunja Jocic / The Previous Owner

The Previous Owner

1 Oktober | 20:00 - 20:40
€14.00 (Regulier)
Bestel tickets
2 Oktober | 11:00 - 11:40
€14.00 (Regulier)
Bestel tickets

Dunja Jocic won vorig jaar de Zwaan voor ‘beste dansproductie’ met De Panter. De Servisch-Nederlandse choreografe is een van de spannendste nieuwe dansmakers van dit moment. Ze maakt filmische dansvoorstellingen die de achterkamers van de menselijke geest verkennen. Met haar aangrijpende en humorvolle danstaal, confronteert zij de kijker met de absurditeit van het bestaan. 

“Als we zelf moeten sterven en eerst degenen die ons dierbaar zijn in de dood moeten verliezen, is het gemakkelijker om ons te onderwerpen aan een meedogenloze natuurwet, aan de sublieme noodzaak van de dood, dan aan de kans dat de dood misschien zou zijn ontsnapt . Het kan zijn dat dit geloof in de noodzaak om te sterven slechts een illusie is die we hebben gecreëerd om de last van ons bestaan ​​te dragen.” Sigmund Freud 

In de laatste dagen van zijn leven, na het begraven van zijn geliefde, besluit een oude man de dood volledig af te zweren. Deze man kan niet accepteren dat alles wat hij in het leven heeft opgebouwd en alle investeringen die hij heeft gedaan, binnenkort zullen vergaan. Het lijkt hem absurd en onaanvaardbaar dat zijn leven voor niets is geweest.  
Daarom besluit de man zijn geest te laten uploaden naar een jong lichaam. En vanavond zal deze man, in zijn nieuwe lichaam, zich aan de wereld presenteren. 

In The Previous Owner zijn we getuige van de strijd tussen lichaam en geest. Beiden strijden om eigendom van een nieuw geschapen mens. 

Credits

Componist: Renger Koning
Schrijver: Rik van den Bos
Lichtontwerp: Wil Frikken
Kostuums: Maartje Prins
Danser: Kalin Morrow
Acteur in beeld: Tom Jansen
Dramaturgie: Marinus Groothof.
The Previous Owner is een coproductie van Club Guy & Roni en Bird Productions.
www.dunjajocic.com

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof