Home Programma

Evangelos Biskas

In Between

1 Oktober | 11:00 - 11:40
€10.00 (Regulier)
Bestel tickets

Jasmijn Krol

Al jarenlang heeft Evangelos Biskas een dagboek van zijn dromen bijgehouden. Voor In Between haalt hij stemmingen en intenties uit zijn droombeelden terug om zijn intuïtieve benadering van dans te sturen en vorm te geven. Het absurde en irrationele karakter van zijn dromen is zijn kompas. 

In In Between deelt Evangelos Biskas zijn bizarre isolaties, ongecontroleerde losheid en organische flow in totale onbevangenheid en nonchalance met zijn publiek. Zijn lichaam sluit direct aan op alles wat zich in zijn binnenste of in zijn omgeving lijkt af te spelen.  

Hoe hij dat doet blijft onvoorspelbaar en verrassend. Gebrek aan houvast zet hij om in melancholie, humor en understatement. 

'onvoorspelbaar en verrassend'

Evangelos Biskas (GR) is danser, choreograaf, dramaturg, onderzoeker en facilitator van fysieke ontmoetingen. Alle facetten van zijn werk zijn direct verbonden met aanwezigheid en het proces van expressieve vrijheid. De aard van het menselijk lichaam vormt het hart van zijn creaties die ruimte willen maken voor zijn aanpassingsvermogen, zijn intuïtie en zijn kwetsbaarheid. Zijn nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden om met het lichaam te werken, brengt een interdisciplinaire essentie in zijn voorstellingen die de grenzen van dans, fysiek theater, hedendaags circus, sound design en nieuwe media op de proef stellen. 

Evangelos studeerde af aan de afdeling choreografie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg, Nederland (2016) en werd genomineerd door de academieprijs 'Jacques de Leeuw prijs 2016'. Met zijn afstudeerwerk ‘Eternal Chilling’ (2016) won hij de ‘Moving Forward-Young Dance Makers Award 2016’. Zijn debuutcreatie ‘In Search of a Title’(2017) was een samenwerking met Elysia McMullen (IR) en werd geproduceerd door Dansmakers Amsterdam. Van 2017 tot 2020 werkte hij met PLAN, een talentontwikkelingstraject voor jonge kunstenaars, in het kader van DansBrabant. Zijn traject werd afgerond met de solovoorstelling ‘In Between’(2020). In hetzelfde jaar trad Evangelos als maker toe tot Corpo Máquina Society. Onlangs ging hij in première met zijn nieuwe werk ‘Immortal Game’ (2022) een samenwerking met Yiannis Logothetis (GR) en Virtual Reality-bedrijf Improvive (NL). Het voortraject van deze voorstelling was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021.  

In Between Trailer

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof