Home Programma

Line Dancing

Dansen met...

30 September | 20:00 - 22:00

Dit is een gratis event. 

De voetjes in de Danstent gaan van de vloer met een aantal Maastrichtse dansverenigingen. Vrijdag 30 september zal er knauwende countrymuziek uit de tent klinken. Iedereen is van harte welkom om mee te dansen met Line Dancing. Alleen kijken en meegenieten onder het genot van een drankje kan natuurlijk ook! Het event is vrij toegankelijk. Een kaartje kopen is niet nodig.

‘Cowboyhoed op en dansen maar! Op echte Countrymuziek'

Linedansen is een dansvorm die tot de verbeelding spreekt. Knauwende countrymuziek, laarzen op een houtenvloer, hoeden op en dansen zij aan zij. Dat is het beeld wat mensen hebben bij country linedansen en dat is nou precies wat er leuk aan is. 

Line dance is al meer dan 20 jaar heel populair onder dansliefhebbers. De dansstijl is vanuit Amerika overgewaaid en wordt dus vooral op countrymuziek gedanst. Wat line dansen mede populair maakt is het feit dat je er alleen aan mee kunt doen, maar wel met een groep dansers op de dansvloer staat.  

Ook in Maastricht zijn er meerdere Line Dance dansscholen en verenigingen.  

Geef line dansen een kans en wellicht word je er ook door gegrepen. Een danspartner heb je dus niet nodig! 

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof