Home Locaties

Bonnefantenmuseum


Avenue Ceramique 250
6221 KX Maastricht

+31 43 329 0190
info@bonnefanten.nl
https://www.bonnefanten.nl/nl

Route (Google maps)

Het Bonnefantenmuseum is een museum voor schone kunsten in Maastricht. Het herbergt een unieke combinatie van oude en hedendaagse kunst. Op de eerste verdieping zijn Italiaanse, Vlaamse en Nederlandse schilderkunst te zien, evenals de uitgebreide collectie middeleeuwse beeldhouwkunst van het museum. De tweede verdieping toont hedendaagse kunst met een focus op Amerikaans minimalisme, Italiaanse Arte Povera en Concept Art.

Tijdens de Nederlandse Dansdagen is een bezoek aan het Bonnefantenmuseum een absolute aanrader. Op één ticket kunnen drie onvergetelijke kunstervaringen worden gecombineerd. Amos Ben-Tal/OFFprojects & Gosse de Kort presenteren in de iconische koepelzaal van het museum de choreografische installatie Interval een boeiend onderzoek naar de waarneming van ruimte. Choreograaf Toer van Schayk toont zijn veelzijdigheid met een intieme tentoonstelling waarin hij voor de eerste keer een uitsnede uit een recent voltooide serie tekeningen laat zien. En 3 oktober is de allerlaatste dag van de fenomenale tentoonstelling Engelenkeel van de Belgische kunstenares Berlinde de Bruyckere, die speciaal voor de Dansdagen met een week werd verlengd.

Toegankelijkheid
Deze locatie is geheel rolstoeltoegankelijk. Voor een rolstoelplaats te bestellen, kan dit enkel telefonisch of bij de UITbalie van Theater aan het Vrijthof. 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof