Home Programma

Open Your Mind X The Notorious IBE

1 Oktober | 15:00 - 18:00
€10.00 (regulier ticket)
Bestel tickets

Na het succes van vorig jaar mag de meest bijzondere battle van de Nederlandse dans niet ontbreken. Tijdens een wervelend programma in de danstent op zaterdagmiddag zie je het allerbeste uit de urban kunsten.  

Denk hierbij aan experimentele battles, waarbij de grenzen tussen theater en wedstrijd vervagen, in Open Your Mind top 12. 

Twaalf dansers met verschillende achtergronden testen hun improvisatie skills in een solo showcase competitie. Elke ronde moeten de dansers een solo showcase geven die elke keer steeds langer duurt. De jury en publiek zit 360 graden om de solisten.

Een echte uitdaging voor de improvisatie skills van de dansers, muziek komt van djs Legove en Nobunaga. De dansers moeten omgaan met de toenemende tijd en druk om steeds "fresh" te zijn want herhalingen worden door de jury afgestraft. Uiteindelijk vallen er elke ronde dansers af tot er alleen de beste overblijft. De lengte van de solos duurt van 1 minuut tot 8 minuten per solo in de finale. Een battle wedstrijd die je dus niet wilt missen! 

Farah  Nieuwburg, de winnaar in de categorie ‘dans’ van Kunstbende 2022 krijgt tijdens deze middag de kans om zijn solo aan het grote publiek te tonen. 

Dit programma is een samenwerking van de Nederlandse Dansdagen, Open Your Mind en The Notorious IBE.  


Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof