Home Programma

Imre & Marne van Opstal | Nationaltheater Mannheim | Hessisches Staatsballett

Nederlandse Dans Internationaal #1

1 Oktober | 14:00 - 15:20
€32.50 (1e Rang) €27.50 (2e Rang)
Bestel tickets

Maximilian Borchardt

De Nederlandse Dansdagen is een festival voor grensoverschrijdende dans en dat kan ook niet anders. De Nederlandse dans staat namelijk wereldwijd hoog aangeschreven. De Nederlandse Dansdagen maakt graag ruimte op het festival voor Nederlandse choreografen die een internationale doorbraak beleven.

 

De van oorsprong Limburgse broer en zus Marne en Imre van Opstal behoren tot de meest spannende en gewilde danschoreografen ter wereld. Na succesvolle danscarrières bij NDT 2 en NDT 1, waarbij Imre in 2017 de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie won, en de al even prestigieuze Batsheva Dance Company, verlegden ze hun creativiteit naar het werken als choreografenduo. En met succes: hun werk is meerlagig en surrealistisch, met een sterke en uitgesproken danstaal die bekend staat om zijn eclecticisme, theatraliteit en partnering elementen.

 

Tijdens deze editie van de Nederlandse Dansdagen wordt eenmalig twee van hun internationale successen naar Nederland gehaald. The little man, wat ze in 2022 creëerden voor Nationaltheater Mannheim en I’m afraid to forget your smile voor het Hessisches Staatsballett uit Wiesbaden uit hetzelfde jaar.

 

Na de voorstelling is er een interview met de makers in het souterrain.

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof