• Menu
Pers

Tijdens de Nederlandse Dansdagen 2019 sprak Jasper van Luijk De Staat van de Nederlandse Dans 2019 uit. Download via bovenstaande button 'De Staat van Nederlandse Dans'. 

Cecilia Moisio en Connor Schumacher winnaars Prijzen Nederlandse Dansdagen 2019
Op vrijdag 4 oktober heeft choreograaf, theatermaker en performer Cecilia Moisio tijdens de 22e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019 ontvangen. Choreograaf Connor Schumacher is de winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. Aan de stimuleringsprijzen is een geldbedrag van respectievelijk € 10.000,- verbonden voor een nieuw te creëren werk, dat in 2020 tijdens het festival in première gaat. Lees het persbericht via bovenstaande button 'NDD Prijzen 2019'. 

Conny Janssen wint Gouden Zwaan, Zwanen voor The Way You Sound Tonight en danser Redouan Ait Chitt
Op vrijdag 4 oktober zijn tijdens Het Nederlandse Dansdagen Gala van Festival de Nederlandse Dansdagen 2019 in Theater aan het Vrijthof te Maastricht de VSCD Dansprijzen, de Zwanen, uitgereikt. Conny Janssen, artistiek leider van Conny Janssen Danst, ontving van Minister van Engelshoven de Gouden Zwaan voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd. De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’ is toegekend aanThe Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker. Danser Redouan Ait Chitt kreeg de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’ voor zijn rol in REDO van Shailesh Bahoran/ Illusionary Rockaz Company. Traditiegetrouw zijn de dansprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) een belangrijk onderdeel van Festival de Nederlandse Dansdagen. Lees het persbericht via bovenstaande button 'Zwanen 2019'. 

ndd2

ndd2

nnd1

nnd1

Alle nieuwtjes over de Nederlandse Dansdagen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Privacy & Cookies