Home Programma

Stuk is een nieuwe situatie

Anne-Beth Schuurmans

7 Oktober | 13:00 - 13:45
Tickets
7 Oktober | 15:00 - 15:45
Tickets

Het afgelopen jaar won Anne-Beth Schuurmans (CiesQueezz) de Jong Publiek Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Met het prijzengeld begon zij te werken aan haar nieuwe  voorstelling ‘Stuk is een nieuwe situatie’ die tijdens deze editie van de NDD in première zou gaan. Wegens de corona-maatregelen is het werkproces verschoven en vindt er van maandag 4 tot donderdag 7 oktober een doorlopend werkproces plaats in een leegstaand winkelpand in het winkelcentrum Entre-Deux in het centrum van Maastricht. 

In de nieuwe voorstelling voor kinderen van 2+ zijn we op de rommelzolder van de toekomst, een toneel-op-toneel situatie waar het jonge publiek en hun volwassen entourage naar hartelust kan rondscharrelen. Choreograaf Anne-Beth Schuurmans, scenograaf Elian Smits en componist Dennis van Tilburg verzamelden materialen, methodes en technieken, apparaten en andere dingen, bewegingen, klanken en kleuren om een ademende, steeds veranderende wereld te bouwen. Laag over laag, met dans, beeld en muziek bouwen zij met het publiek aan een werk waarin steeds nieuwe situaties ontstaan.

Tijdens de Nederlandse Dansdagen publiceert de De Nieuwe Dansbibliotheek het boekje Interdisciplinair Theater voor de Allerkleinsten, onder redactie van Anne-Beth Schuurmans en Fransien van der Putt. Schuurmans hoopt met deze publicatie, waar kunstenaars en andere auteurs uit binnen- en buitenland aan hebben bijgedragen, inzicht te geven in het in Nederland nog relatief weinig bekende genre ‘theater voor de allerkleinsten’.

Het werkproces van Stuk is een nieuwe situatie  is gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden is verplicht, klik op de button tickets om je te registreren. 

Stuk is een nieuwe situatie

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof