Home Voorverkoop

Common Ground

Anouk van Dijk

2 Oktober | 11:30 - 12:30
Koop tickets

Na 8 jaar artistiek leiderschap van de Australische groep Chunky Move is choreografe Anouk van Dijk teruggekeerd in Nederland en wordt hopelijk weer een vaste verschijning in de Nederlandse theaters. Ze komt tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021 met een reprise van Common Ground, haar afscheidsvoorstelling bij Chunky Move, welke voor het eerst in Nederland te zien zal zijn.

Twee sterke dansers bewegen zich in Common Ground alsof het een choreografisch schaakspel betreft, één waar diepgewortelde regels door onverwachte bewegingen omver worden geworpen. Het is een reis binnen de veelzijdige relaties die we opbouwen met zowel de wereld om ons heen, als die met elkaar, en waarvoor we een gemeenschappelijke basis zoeken. Common Ground is een poëtische studie over gelijkenis, gelijkheid, territoriumafbakening en verschuivende krachten. De spanning tussen elkaar steunen en de restricties van wederzijds afhankelijkheid wordt tot het uiterste getest. Dit adembenemende duet vertolkt door twee Australische dansgrootheden, kan worden gezien als een utopisch ideaal van saamhorigheid. Een relatie beklonken in wederkerigheid, met alle consequenties van dien.

***** The Age
 ‘Common Ground is een gerijpt werk van een choreografe op de toppen van haar kunnen’

**** Dance Australia
 ‘Common Ground is een verfrissend direct duet. Een imposante kaalslag zonder opsmuk, rekwisieten en technologie, waarbij de kracht en schoonheid van de dansers in volle glorie te zien is’

Over Anouk van Dijk De Nederlandse choreografe Anouk van Dijk werd in
2012 aangesteld tot artistiek directeur van het gerenommeerde Australische dansgezelschap Chunky Move. Daarvoor leidde ze van 1999 – 2012 haar eigen gezelschap anoukvandijk dc, en toerde daarmee uitvoerig door Nederland en internationaal. Bij haar vertrek uit Nederland in 2012 werd Anouk van Dijk bekroond met de Gouden Zwaan, voor haar artistieke en academische bijdrage aan de dans in Nederland. De door haar ontwikkelde bewegingsmethode Countertechnique heeft wereldwijd navolging gekregen. Sinds 2019 werkt ze internationaal als freelance choregraaf, en is de artistiek directeur van Countertechnique.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - VSB Fonds Partner - Dutch Performing Arts Partner - BGL Fonds Partner - Fonds 21 Partner - Dioraphte Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof