Home Programma

Ronde tafel gesprek: Live vs Stream

Cinedans | Lumière | Nederlandse Dansdagen

2 Oktober | 15:00 - 16:00
Lumière   LumiereLAB
Tickets

Met het wegvallen van de mogelijkheid om voorstellingen in het theater te beleven, maakte het delen van de videoregistraties tijdens dit Coronajaar een enorme ontwikkeling door. Dit geldt in kwantitatieve zin, waarbij de aantallen exponentieel stegen én de livestream als businessmodel werd ontdekt. En het gold ook de kwaliteit van de registraties zelf, die veel meer dan voorheen inspeelden op de manier waarop dans op een beeldscherm ervaren wordt. Na een jaar experimenteren lijkt het interessant om de balans op te maken: hoe verhoudt zich de ervaring van dans op het beeldscherm tot dans die men live beleeft, of in die bijzondere tussenvorm: op het grote scherm van de bioscoop? Een vergelijkend warenonderzoek met een live optreden in de filmzaal door Karolina Szymura met een choreografie van Astrid Boons.

De bijeenkomst is een samenwerking tussen de Nederlandse Dansdagen, Cinedans en Lumière.

Dit ronde tafel gesprek is online te volgen. Dus kruip achter je laptop, tablet of smartphone, surf naar deze voorstellingspagina en geniet via de link van dit event!

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof