Home Programma

Co-Laboration | schrit_tmacher / NDD

schrit_tmacher

7 Oktober |

schrit_tmacher - Co-Laboration

schrit_tmacher GENERATION2 ondersteunt nieuwe makers en dansers uit de Euregio in hun ontwikkeling en laat hen elkaar ontmoeten in een gevarieerd CO-LABORATION-programma. Dit jaar zijn talentvolle dansers aan de slag gegaan met Patrizio Bucci en Luis Pedraza Cedrón (makers van SALLY Dansgezelschap Maastricht) en Yannick Wagenaar (choreograaf en docent van Scapino Ballet Rotterdam). Tevens presenteert Mami Izumi samen met Jop Vermeesch een doorontwikkeling van werk dat ze voor een eerdere editie van CO-LAB maakten. Een drieluik dus.

Nadere informatie over de drie stukken:

Chairs & Squares

Choreografie: Yannick Wagenaar (NL) / Scapino Ballett Rotterdam | Muziek: Richard van Kruysdijk, Kangding Ray, Boys Noize, Max Richter | Kostuums en toneelontwerp: Yannick Wagenaar | Dans: Laura Bellefroid, Shauna Fischer, Maud Jansen, Myrthe Schoenmakers, Winona Snyers, Rinke Fuchs, Ruth Holtjer


Wat doet het met je als jouw vrijheid je plotseling wordt afgenomen? Als je niet meer kan gaan en staan waar je wil, volledig geïsoleerd van alles en iedereen om je heen. In Chairs & Squares zien we hoe 7 dansers hun weg proberen te vinden binnen de grenzen van beperkte bewegingsmogelijkheden. De drang naar vrijheid en menselijk contact groeit, het geduld raakt op. Hoe lang houden zij het vol?

Met speciale dank aan Dans Studio Fame Spaubeek (NL) en Ballettschule Freudensprung Aachen (D)

Wonderworld

Regie, concept, choreografie: Mami Izumi (JP/NL) | Co- choreografie: Jop Vermeesch (NL) | Compositie: Brendan Gijzen (NL) / Muziek: Mt.Atlas | Advies lichtontwerp: Jean-Lou Caglar | Dance: Luc Arnoldussen, Joey Berger, Gianni van Kempen, Marciano van Kempen, Diego Ramon Lopez

Hoe kunnen we een gevoel van onze identiteit vinden in een samenleving waarin de ware ‘ik’ wordt genegeerd? In een (digitale) wereld die zo vluchtig en ‘snel’ is, dat de effecten en consequenties van acties op de langere termijn niet te overzien zijn. Amusement speelt de boventoon met voor iedereen een andere en eigen realiteit. In Wonderworld worden krachtige elementen van dans en geluid samengebracht om een platform te creëren voor een authentieke reis van zes individuen met het verlangen om ziel een plek te geven in de huidige samenleving.

Met speciale dank aan Cultuurhuis Heerlen

Dark Crafters

Choreografie: Patrizio Bucci (IT), Luis Pedraza Cedrón (ES) / SALLY Dansgezelschap Maastricht | Kostuums: Jolieke Kessels | Muziek: Mark Korven, Bobby Krlic, Matmos, Vessel, Faraualla | Dance: Jimi Dormans, Soraya Groznik, Saskia Neuen, Sacha Peskens, Manouk Retera,

Dark Crafters is een ode aan de natuur die we eren, maar ook vrezen. De seizoenen worden gevierd en betreurd, net als geboortes en overlijden. We volgen de cyclus van het verval naar wederopbloei. Een offerande zonder offers. Een filosofie om vanuit

dankbaarheid te leven en elk leven te eren in de wereld waarin we leven. We gebruiken spreuken om goed te doen. Niet om kwaad te doen. In wezen zit magie echter in de meest alledaagse dingen: samen rond een verjaardagstaart staan en een wens mogen maken, maar niemand vertellen wat dat is. Je voelt de energie, focust op je adem en blaast je spreuk uit. Terwijl de kaarsen doven vliegt je wens de wereld in.

De voorstelling zou hebben plaatsgevonden op 29 maart in Theater Kerkrade in het kader van schrit_tmacher Festival 2020. Vanwege COVID-19 kon dit niet doorgaan. In samenwerking met de Nederlandse Dansdagen Digitaal 2020 kunnen we deze voorstelling alsnog presenteren. De opnamen zijn gemaakt op vrijdag 2 oktober in Theater Kerkrade.

CO-LAB is een productie van schrit_tmacher in samenwerking met Huis voor de Kunsten Limburg, ARTbewegt and VIA ZUID en onderdeel van schrit_tmacher GENERATION2.

Een evenement van: Parkstad Limburg Theaters en Stadt Aachen.

schrittmacherfestival

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door: