Home Programma

Eindpresentatie Warriors Foot

Corpo Máquina Society | Guilherme Miotto

6 Oktober | 17:00 - 17:30

Deze voorstelling is enkel op uitnodiging te bezoeken.

Met freestyle voetbal en beweging van de straat brengt Corpo Máquina Society een bom van energie en levenslust het theater in. Met freestyle voetballers Nasser El Jackson, Younes El Jackson, breakdancer Simon Bus en performer/ geluidskunstenaar Boris de Klerk is het een bijzonder team waarmee choreograaf Guilherme Miotto Bolistas heeft gemaakt. Nasser was twee keer wereldkampioen groundmoves en is ambassadeur straatvoetbal van de KNVB. Younes speelt bij Team El Jackson de sterren van de hemel, breakdancer Simon vouwt zich in onmogelijke bochten en Boris tovert met geluid.

In het verlengde van de voorstelling Bolistas is onder de naam Warriors Foot een driedaagse verdiepingsworkshop ontwikkeld voor een 20-tal jongeren met een passie voor voetbal. In de workshop Warriors Foot wordt de wereld van freestyle voetbal met theater verbonden. De jongeren zijn reeds geselecteerd en hebben samen met freestyle voetballer Nasser el Jackson hard gewerkt aan een uitbundige presentatie in een betoverende soundscape en een decor van licht.

Ieder mens een danser
Corpo Máquina Society werkt vanuit Tilburg en Breda aan professionele voorstellingen voor het theatercircuit en aan sociaal artistieke projecten, talentontwikkeling en cultuurparticipatie in de stedelijke omgeving. Dat het professionele werk de sociaal artistieke activiteiten voedt en andersom, is één van de krachten achter de aanpak.

Corpo Máquina Society werkt vanuit het principe dat in ieder mens een danser schuilt. We laten zien dat theatraliteit voor het oprapen ligt in de dingen van de dag en dat werkelijk iedereen theatrale krachten heeft. Instinctive Performance zoals ontwikkeld door artistiek leider Guilherme Miotto is hierbij steeds uitgangspunt.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof