Home Home

Dans met mij

NTR & Nederlandse Dansdagen

3 Oktober | 17:10

Björn Linke

De Nederlandse Dansdagen en NTR brengen komen terug met TV-programma ‘Dans met mij’ Met Ambassadeurs van de Nederlandse Dans: Igone de Jongh en Jan Kooijman.  

De NTR en de Nederlandse Dansdagen dragen cultuur en in het bijzonder dans een warm hart toe. In het verleden hebben zij al vaker samengewerkt om de Nederlandse dans een podium te bieden. In 2020 hebben ze de handen ineen geslagen en kwam het bijzondere TV-programma ‘Dans met mij’ tot stand. In opvolging van het succes hiervan brengen de Nederlandse Dansdagen en NTR een nieuwe, exclusieve aflevering van het programma, uitgezonden tijdens De Nederlandse Dansdagen 2021. 

Ambassadeurs van de Nederlandse dans Jan Kooijman en Igone de Jongh zullen wederom de presentatie van het programma op zich nemen. In het 40-minuten durende programma zullen Igone en Jan in gesprek gaan met bijzondere gasten uit de danswereld.  

Igone en Jan over hun ambassadeurschap en het TV-programma ‘Dans met mij’: 

‘In de dans liggen onze roots. Met deze sector zullen wij ons ook altijd verbonden blijven voelen. Het is een moeilijke tijd. De theaters hebben het zwaar, en daarmee de dansers en dansmakers ook. We kijken er daarom naar uit om nogmaals samen, met elkaar, de NTR en de Nederlandse Dansdagen een inspirerende avond samen te stellen vol dans en dansgesprekken en om ons als ambassadeurs in te zetten voor deze prachtige kunstvorm. Zodat we kunnen laten zien hoe rijk Nederland, zelfs in moeilijke tijden, is aan mooie dans en getalenteerde makers en uitvoerenden.’ 

Het TV-programma ‘Dans met mij’ wordt geproduceerd door NTR en uitgezonden op zondag 3 oktober om 17:10u op NPO 2.

 

Dans met mij  2020 terugkijken? Klik dan hier

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof