Home Programma

dansMuseum #5 gesprek 2

Toer van Schayk | Nederlandse Dansdagen

2 Oktober | 15:00 - 15:30
Koop een passe partout

VERANDERENDE VORMEN: VIJF GESPREKKEN MET TOER VAN SCHAYK

In het dansMuseum brengt de Nederlandse Dansdagen het rijke culturele erfgoed van de Nederlandse dans voor het voetlicht. De dans als een gewaardeerde vorm van immaterieel cultureel erfgoed. En de dans als bron voor inspiratie en innovatie.

dansMuseum #5
De afgelopen vier jaar presenteerde het dansMuseum de tentoonstellingen Movement Matters: 20 jaar Nederlandse Dansdagen (2017), The Third Space: Ruimte en ruimtelijkheid in het werk van Krisztina de Châtel (2018), Extinctus/Extantem (2019) en Bodies of Influence: A History of Change in 25 Dances (2020). In het dansMuseum #5 stellen we online en in het Bonnefantenmuseum een van de meest veelzijdige artiesten van de Nederlandse dans centraal: choreograaf en beeldende kunstenaar Toer Van Schayk, die in september 85 wordt.

Toer van Schayk
Naast zijn carrière als danser en choreograaf (o.a. Het Nationale Ballet) is Toer een productief kunstenaar die een rijk oeuvre heeft opgebouwd, variërend van beeldhouwkunst, schilderkunst, tekeningen tot toneel- en kostuumontwerp. In de online tentoonstelling Veranderende Vormen: Vijf gesprekken met Toer van Schayk belichten we vijf van zijn werken om nieuwe inzichten te ontdekken en om Toer’s unieke ervaring als multidisciplinaire danskunstenaar te benadrukken.

Deze voorstelling wordt enkel verkocht binnen de passe-partout.
Bekijk hier het overzicht van alle voorstellingen binnen deze bundel.

Deze tentoonstelling wordt gepresenteerd in de vorm van vijf gesprekken met een van de meest veelzijdige artiesten van de Nederlandse dans: choreograaf en beeldende kunstenaar Toer Van Schayk. Naast zijn carrière als danser en choreograaf (o.a. bij Het Nationale Ballet) is Toer een productief kunstenaar geweest die een rijk ouevre heeft opgebouwd variërend van beeldhouwkunst, schilderkunst, tekeningen tot toneel- en kostuumontwerp. Voor deze tentoonstelling elk gesprek zal zich richten op een bepaald werk van Toer—dus vijf gesprekken over vijf verschillende werken—met als doel nieuwe inzichten over het werk te ontdekken en Toers unieke ervaring als multidisciplinaire danskunstenaar te benadrukken.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof