De Staat van de Nederlandse Dans

Tijdens de afgelopen digitale editie van de Nederlandse Dansdagen in 2020 werd de Staat van de Nederlandse Dans uitgesproken worden door Lisa Reinheimer.

Jaarlijks vindt er tijdens de Nederlandse Dansdagen het debat over de Staat van de Nederlandse Dans plaats. Een discussie met diverse personen, actief binnen de danssector, over onderwerpen die leven binnen het veld. Afgelopen jaar was een bewogen jaar met genoeg voer tot discussie. In 2020 liet Lisa Reinheimer naast haar eigen visie ook die van andere personen laten horen.

Voorwoord Lisa Reinheimer

"Omdat het festival geheel digitaal is en zoveel ruimte biedt aan experiment, gaf het mij een opening om ook de Staat in een andere vorm uit te spreken. En eigenlijk, deze vorm staat dichter bij mij dan een toespraak voor een volle zaal.
Het resultaat is een film. Je kunt hem ook als podcast beluisteren. Voor wie liever leest, is de tekst ook in zijn geheel beschikbaar."

Klik hier voor de PDF van de Staat van de Nederlandse Dans

Sinds begin 2020 ondersteunt Lisa Reinheimer als coördinator dwarse dansmakers bij DansBrabant. Daarvoor schreef en onderwees ze als danscriticus over tendensen in het veld. Van 2014-2020 was ze onderdeel van Domein voor Kunstkritiek waar ze in binnen en buitenland workshops en masterclasses organiseerde ter vernieuwing van de danskritiek. Ze studeerde danswetenschappen in Utrecht en Berlijn. Lisa houdt van tuintjes, indie games en Bretzels.

Credits

Concept: Lisa Reinheimer
Wandelaars: Selm Wenselaers, Jette Schneider, Katja Heitmann
Lisa's geweten en audio edit: Nienke Rooijakkers
Film: Camiel Zwart/Blackframe
Op uitnodiging van: Ronald Wintjens
Mogelijk gemaakt door: De Nederlandse Dansdagen
Speciale dank aan: DansBrabant en Tessel Schmidt

Lisa Reinheimer/DansBrabant
Katja Heitmann - Museum Motis Mori
Time Window

Engelse ondertiteling

De Staat van de Nederlandse Dans 2020 - Lisa Reinheimer - EN subs

Nederlandse ondertitels:

De Staat van de Nederlandse Dans 2020 - Lisa Reinheimer - NL subs

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - VSB Fonds Partner - Dutch Performing Arts Partner - BGL Fonds Partner - Fonds 21 Partner - Dioraphte Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof