Home Programma

De Staat van de Nederlandse Dans

Lisa Reinheimer

4 Oktober |

De Nederlandse Dansdagen - De Staat van de Nederlandse Dans - Lisa Reinheimer (ENG ondertiteld)

Met Engelse ondertiteling

De Nederlandse Dansdagen - De Staat van de Nederlandse Dans - Lisa Reinheimer

Met Nederlandse ondertiteling

Tijdens deze bijzondere digitale editie van Festival de Nederlandse Dansdagen zal de Staat van de Nederlandse Dans uitgesproken worden door Lisa Reinheimer.

Jaarlijks vindt er tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen het debat over de Staat van de Nederlandse Dans plaats. Een discussie met diverse personen, actief binnen de danssector, over onderwerpen die leven binnen het veld. Dit bewogen jaar biedt genoeg voer tot discussie. Naast haar eigen visie zal Lisa Reinheimer ook die van andere personen laten horen.

Sinds begin dit jaar ondersteunt Lisa Reinheimer als coördinator dwarse dansmakers bij DansBrabant. Daarvoor schreef en onderwees ze als danscriticus over tendensen in het veld. Van 2014-2020 was ze onderdeel van Domein voor Kunstkritiek waar ze in binnen en buitenland workshops en masterclasses organiseerde ter vernieuwing van de danskritiek. Ze studeerde danswetenschappen in Utrecht en Berlijn. Lisa houdt van tuintjes, indie games en Bretzels.

Voorwoord Lisa Reinheimer

"Omdat het festival geheel digitaal is en zoveel ruimte biedt aan experiment, gaf het mij een opening om ook de Staat in een andere vorm uit te spreken. En eigenlijk, deze vorm staat dichter bij mij dan een toespraak voor een volle zaal.
Het resultaat is een film. Je kunt hem ook als podcast beluisteren. Voor wie liever leest, is de tekst ook in zijn geheel beschikbaar."Klik hier voor de PDF van de Staat van de Nederlandse Dans

Credits

Concept: Lisa Reinheimer
Wandelaars: Selm Wenselaers, Jette Schneider, Katja Heitmann
Lisa's geweten en audio edit: Nienke Rooijakkers
Film: Camiel Zwart/Blackframe
Op uitnodiging van: Ronald Wintjens
Mogelijk gemaakt door: De Nederlandse Dansdagen
Speciale dank aan: DansBrabant en Tessel Schmidt

Lisa Reinheimer/DansBrabant
Katja Heitmann - Museum Motis Mori
Time Window
 

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door: