Home Programma

espaco agora now

Presentatie

1 Oktober | 17:00 - 18:00
Theater aan het Vrijthof   Edmond Hustinxzaal
Bestel tickets

Hugo Glendinning

Dit is een gratis event. 

Espaço agora now is een project dat de ontwikkeling van kunstenaars en het publieke experiment in de podiumkunsten opnieuw voorstelt, en biedt een volledig nieuw model van artist residency in de podiumkunsten. Het project zal tegen 2024 worden verankerd door een internationaal netwerk van grootschalige ruimtes in vijf verschillende steden over de hele wereld: Rotterdam, Londen, Buenos Aires, Belgrado en Lissabon. Deze ruimtes bieden onderdak aan residenties die kunstenaars de tijd, verwantschap en middelen geven om ideeën vanaf het vroegste punt in het creatieve proces te verkennen en te testen.  

Deze presentatie op de Nederlandse Dansdagen is er een in een reeks van activiteiten die plaatsvinden met festivals en culturele partners op verschillende plaatsen over de hele wereld, die nieuwe perspectieven brengt en een netwerk opbouwt van kunstenaars die zich rond het project hebben verzameld. De sessie is interactief en we nodigen je uit om samen na te denken over de vraag: Wat is een residency? 

www.espacoagora.space 

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof